En Sıcak Konular

TSK'nın gönderdiği belgeler belli oldu

10 Ocak 2013 14:28 tsi
TSK'nın gönderdiği belgeler belli oldu Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz davasında mahkemenin istediği belgelerin 32 sayfasının aslını, 61 sayfasının onaylı suretini, 4 sayfasının imha tutanağını gönderdi

Balyoz Darbe Planı davasının gerekçeli kararında yer alan "Genelkurmay'dan dava konusu belgelerin bir kısmının orijinali gönderildi" değerlendirmesine konu olan belgeler 107 sayfadan oluşuyor.Gerekçeli karara göre, Genelkurmay'dan mahkemeye gönderilen bu belgeler planın hayata geçirilmesi için yapılan çalışmalardan bazıları.

Star'dan Helin Şahin'in haberine göre belgeler arasında Bilvanis çiftliği planı ile asker ve sivillerin fişlenmesi de var.

HAVA KUVVETLERİNDEN

Balyoz davası gerekçeli kararında davaya konu olan Gölcük ve Eskişehir'de ele geçen belgelerin bir kısmının orijinallerinin Genelkurmay Başkanlığı tarafından mahkemeye gönderildiği belirtildi. Genelkurmay'ın 5 Haziran 2012 tarihli yazı ve eklerinde, Balyoz'da yargılanan pek çok sanığın imzasının yer aldığı belgeler dikkat çekti. Genelkurmay'ın yazısında, "Mahkemeniz tarafından bize gönderilen belgelerle ilgili Hv.K.K.lığı tarafından yapılan incelemede söz konusu belgelerin 32 sayfasının aslı, 61 sayfasının onaylı sureti, 4 sayfasının imha tutanağı sunulmuştur" denildi.

Genelkurmay yazısının ekinde yer alan belgeler arasında Hava Kuvvetleri'nin savaş jetleriyle izlediği ve fotoğrafladığı Eskişehir'deki Nakşi tarikatı mensuplarına ait Bilvanis Çiftliği'ne dair çalışmalar dikkat çekti. Tutuklu sanıklardan Orgeneral Bilgin Balanlı'nın Balyoz soruşturması çerçevesinde ifadeye çağrılmasına neden olan belgelerde, Bilvanis Çiftliği'nin havadan takibi emrini verdiği, çiftliğe hava harekâtı düzenlenmesi için plan yaptığı iddiaları yer alıyordu.

İşte tüm bu iddiaları doğrulayan ve mahkemenin de gerekçeli kararında yer verdiği ve delillerin gerçek olduğuna ilişkin 24 maddenin 17. maddesinde yer aldı. Gerekçede "Hakan Büyük'te ele geçen flash bellekteki Bilvanis çiftliğine ilişkin bilgilerin de olmasının digital belgelerin doğru olduğunu gösterdiği" tespiti yapıldı.

Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,372 µs