En Sıcak Konular

İnfaza ilk yorum: PKK var, PKK’dan içeri

10 Ocak 2013 10:54 tsi
İnfaza ilk yorum: PKK var, PKK’dan içeri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Fransa’da Kürdistan Enformasyon Bürosu’na yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Fransa’da 3 PKK’lının öldürülmesini “örgüt içi hesaplaşma” olarak niteleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “PKK var, PKK’dan içeri” dedi. Çelik, bu süreçte benzer olayların olabileceği konusunda da uyardı.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Fransa’da Kürdistan Enformasyon Bürosu’na yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Konuyla ilgili ellerinde henüz net bir bilgi olmadığını dile getiren Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

“Yapılış şekline bakılırsa PKK’nın kendi içindeki içi hesaplaşması gibi görülüyor. Fransa güvenlik güçlerinin yaptığı bir baskın değil, faili meçhul kimseler tarafından yapılan baskındır. PKK’nın kendi içinde binlerce infaz yaptığı, bu tür hesaplaşmalara giriştiğini hepimiz biliyorum. Bu terör örgütlerinin tabiatında vardır.

Bu süreçte, bu ve benzeri olaylar artabilir. Ne zaman ‘silahlar sussun ve silahlar bırakılsın' aşaması gündeme gelirse, irade ve kararlılık ortaya çıkarsa, ardından bu ve buna benzer olaylar meydana geliyor. Hakkari’deki saldırı eğer erken haber alınmamış olsa ve güvenlik güçlerimiz daha atak davranmasaydı 1993’teki 33 şehit meselesine benzer bir durumla karşılaşabilirdik.

PKK bir tane midir, bundan emin değilim. ‘PKK var, PKK’dan içeri’ bunu ifade eden bir sözdür. PKK içinde taşeronluk yapan farklı farklı yapılanmaların olduğunu PKK’ya yakın çevreler de kabul ediyor. Hangi amaca yöneliktir, kim tarafından yapılmıştır bundan emin değilim. Bu süreçte bu ve buna benzer şeyler olabilir. Hepimizin buna hassasiyetle yaklaşması ve teyakkuz durumunda olması gerekir.

Kamuoyunun yüzde 95’i, ‘Bu yangın söndürülsün’ diyor. Kamuoyu desteği var. Şehit aileleri bile ‘Benim evladım şehit oldu ama başkasının çocuğu şehit olmasın’ diyor. Şehit ailelerinin yüzde 90’ı ‘kana kan, devam’ demiyor. Bu işten en müzdarip olan şehit aileleri, hepimizden daha hassastır.”

ntvmsnbc



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs