En Sıcak Konular

Güneydoğu'ya Alman yatırımı

8 Ocak 2013 13:53 tsi
Güneydoğu'ya Alman yatırımı Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelinin en yüksek olduğu bölge olan Güneydoğu'ya önemli bir yatırım kararı alındı.

Almanya'nın en büyük güneş enerjisi firmalarından Iliotec, Diyarbakır firması Vivatek Enerji ortaklığıyla 10 milyon Euro yatırım kararı aldı.

Güneş enerjisi üretmek için kurulacak paneller için Diyarbakır'a gelen Alman firmasının sahibi Claudio Palillo, şehrin yatırım için önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi. 50 kişinin istihdamıyla başlayacak yatırım kapsamında güneş enerji üretimi için paneller kurulacak ve üretilecek enerji orta ve küçük işletmelere verilebilecek. Ayrıca kendi elektriğini üretmek isteyen işletmelere de bu sistem verilebilecek.

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği'nde(DİGİAD) bir araya gelen Vivatek ile Ilıotec firmasının yetkilileri, yatırım için ortaklık sözleşmesini imzaladı. DİGİAD Başkanı Aladdin Korkutata, dernek olarak gösterdikleri çabalardan birinin de Diyarbakır'a yatırımcı çekmek olduğunu söyledi. Korkutata, "Bu yatırım inşallah Diyarbakır'ın dördüncü büyük yatırımı olacak. Çalışmalarımız devam edecek önümüzdeki günlerde daha büyük yatırımcıları göreceğiz inşallah." dedi. Vivatek CEO'su Hakkı Alataş ise "Bu yatırımı başka bölgelerde de gerçekleştirebilirdik ama bir Diyarbakırlı olarak hem ilime ve bölgeme faydam olsun hem de 6. Bölge Teşvik Paketinden faydalanmak üzere bu yatırımı buraya gerçekleştirdik." dedi.

Almanya'da ilk 500'ün arasında olan Ilıotec şirketi sahibi Claudio Palillo ise Diyarbakır'ı gezdiğini ve çok beğendiğini, aynı zamanda yatırım için de çok uygun olduğunu belirterek memnuniyetini ifade etti. Türkiye'de ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2 bin 640 saat, yıllık güneş enerjisi ışınım şiddeti ise 1311 kWh/m2. Türkiye'de coğrafi bölgelere göre güneş enerji potansiyelinin dağılımında ilk sırada Güneydoğu Anadolu Bölgesi geliyor. Bunu sırasıyla Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Doğu Anadolu ve Marmara Bölgesi takip ediyor.

CİHAN

Bu haber 1,319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,906 µs