En Sıcak Konular

Buldan: Ahmet Türk'ün gözleri parlıyordu

4 Ocak 2013 16:28 tsi
BDP'li Pervin Buldan, Öcalan'la yapılan görüşmeye ilişkin 'Ahmet Türk'ün gözlerindeki pırıltıdan bile görüşmenin çok olumlu geçtiğine dair izlenim edindim' dedi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün, İmralı'da hükümlü olan Abdullah Öcalan ile görüşmesini değerlendirdi. Görüşmenin ardından henüz bir açıklama yapılmadığını, neler konuşulduğunu, nelerin masaya yatırıldığını ve Abdullah Öcalan'ın ne söylediğini bilemediğini belirten Buldan, şöyle konuştu:

"GÖZLERİ PARLIYORDU"

“Ama biz başından beri diyalog ve müzakere sürecine Öcalan'ın dahil edilmesi gerektiğini ifade ederdik. Ama dün itibariyle böylesi bir süreç başlatılmışsa, Öcalan bu sürece dahil edilmişse, bunun olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Bana göre bundan sonrası için Öcalan, Ahmet beye ve Ayla hanıma mutlaka olumlu açıklamalarda bulunmuştur. Çünkü döndükten sonra Ahmet Türk'ün gözlerindeki pırıltıdan bile görüşmenin çok olumlu geçtiğine dair bir izlenim edindim.

AHMET TÜRK SAÇLARINI BU UĞURDA AĞARTTI

Ahmet Bey daha öncesinden de Öcalan'ı tanıyan bir insan, saçlarını bu mücadele uğruna ağartmış bir insan. Sayın Türk'ün o görüşmeden çok olumlu bir sonuç çıkardığı kanısındayım. Bundan sonrası için de bu görüşmelerin hem devam edeceğine hem de çok olumlu bir yöne doğru gideceğine inanıyorum. Ama bizim açımızdan şu önemli: Bu sürece Öcalan'ın dahil edilmesi önemli. Çünkü biz müzakere ve diyalog sürecinde mutlaka Öcalan'ın olması gerektiğini düşünüyorduk. Böylesi bir gelişmenin de olumlu olduğunu ifade edebilirim.”

Görüşmede neler konuşulduğunu bilemediği için yorum yapmak istemediğini ifade eden Pervin Buldan, “Bir iki gün bekleyelim. Arkadaşlarımız açıklama yapacak, kamuoyu ile paylaşacak” dedi.  

Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs