En Sıcak Konular

Ameliyet sonrası Chavez'in durumu kritik

4 Ocak 2013 11:31 tsi
Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in geçen ay geçirdiği ameliyat sonrasında ciddi bir akciğer enfeksiyonuna bağlı olarak komplikasyon yaşadığı bildirildi.

58 yaşında olan Chavez, 11 Aralık'ta Küba'da dördüncü kez kanser ameliyatı olmuş, ardından solunum yollarında enfeksiyon baş göstermişti.

Enformasyon Bakanı Ernesto Villegas Karakas'ta yaptığı açıklamada, enfeksiyonun solunum yetersizliğine yol açtığını belirtti.

Chavez'in 10 Ocak'ta yeni bir dönem için daha Cumhurbaşkanı olarak ant içmesi planlanmıştı. Chavez'in Havana'daki ameliyattan bu yana halk önüne çıkmamış olması, sağlığı hakkında yoğun söylentilere yol açıyor.

Enformasyon Bakanının yanı sıra, Chavez yandaşı birçok politikacı, halka, Cumhurbaşkanının sağlığı konusundaki asılsız haberlere inanılmaması çağrısında bulundu.

Enformasyon Bakanı Villegas, "medyada yürütülen ve Bolivar Cumhuriyeti'nde istikrarsızlık yaratmayı hedefleyen psikolojik savaştan etkilenmeyin" dedi.

Bu hafta içinde Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro ve Meclis Başkanı Diosdado Cabello, diğer yetkililerle birlikte, Chavez'i ziyaret etmişti.

Maduro, Çarşamba günkü açıklamasında Cumhurbaşkanı Chavez'in şuurunun açık olduğunu ve Venezuela siyaseti üstüne konuşulurken elini sımsıkı kavradığını anlatmıştı.

Maduro ve Cabello dün Karakas'a geri döndüklerinde, iktidardaki sosyalist hükümet içinde bölünme olduğu söylentilerini reddetti.

Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, "Her zamankinden daha fazla birlik içindeyiz." dedi ve Chavez'e, halkın yanında birlik içinde olacakları konusunda söz verdiklerini söyledi.

Muhalefet kaynakları, Chavez'in halef olarak tercih ettiği Maduro ve Chavez'in görev başına dönememesi halinde anayasa uyarınca geçici olarak yönetimi ele alması öngörülen Cabello arasında ayrılık yaşandığını belirtiyordu.

Cabello, Maduro ile arasında sorunlar olduğu söylentilerini yayanların, bunun olması için "2000 yıl daha beklemeleri gerektiğini" belirtti.

Muhalefetteki siyasetçiler Cumhurbaşkanı Chavez'in sağlık durumu hakkında bağımsız kaynaklardan haber alınamadığını söylüyor.

Dün Karakas belediye başkanı Antonio Ledezma, Chavez'in sağlığına ilişkin bilgi almak üzere bir komisyonun Küba'ya gönderilmesini istedi. (BBC) 

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,732 µs