En Sıcak Konular

Yeni yıl mesajında yeni anayasa vurgusu

31 Aralık 2012 12:41 tsi
Yeni yıl mesajında yeni anayasa vurgusu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasa çalışmalarının hızla sonuçlandırılmasının, tarihi bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan mesajda, Avrupa'da yaşanan derin ekonomik kriz ve Ortadoğu'daki gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin dikkat çeken performansı ve dinamizmiyle güven verdiği belirtti.
 
Gül, Türk ekonomisinin son yıllarda elde ettiği en büyük kazanımın, global ekonominin kaçınılmaz gerçeği haline gelen krizlere karşı gösterdiği dayanıklılık ve esneklik olduğunu ifade etti.
 
Türkiye'nin yükselen ekonomik bir güç olarak gösterilmesinin, hayata geçirilen reformlar ve kararlılıkla uygulanan politikaların bir sonucu olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:
 
''Avro bölgesindeki daralmanın, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerindeki yavaşlamanın Türk ekonomisine yansımaları olması normal. Bu nedenle yapısal reformların aksatılmadan devam ettirilmesinin ve kalkınma performansının sürdürülebilir hale getirilmesinin taşıdığı önemi vurgulamak isterim.
 
Gerçekleştirilen reformlar, ülkemizin bugünlerini değil, bütün geleceğini de şekillendirecek bir mahiyettedir. Bu sürecin temel ayaklarından biri de yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. Anayasa çalışmalarında ortak akılla hareket edilmesinin ve bu çalışmaların milletin beklentisi doğrultusunda hızla sonuçlandırılmasının, siyasi partilere ve parlamentoya düşen tarihi bir sorumluluk olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Geniş bir temsil yeteneğine sahip Meclisimizin önünde, demokrasimizin çıtasının

aa


Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs