En Sıcak Konular

Memurlara kitap okuma zorunluluğu

31 Aralık 2012 12:09 tsi
Giresun Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan, vatandaşlara olumlu örnek olması ve kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması amacıyla memurlara mesai saati içinde en az 40 dakika kitap okuma zorunluğu getirdi.

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklama, uygulamanın okullarda başlatılan kitap okuma kampanyasına katkı sunması amacıyla başlatıldığını söyledi.

Öğrenim gören çocukların okul saatleri içerisinde günde en az 20 dakika kitap okumalarını sağlamak için mücadele ettiklerini ifade eden Aydoğan, öğretmenlerin okullardaki uygulamayı takip ettiklerini ancak çocukların evlerine gittiklerinde kitap okumadıklarını belirlediklerini anlattı.

Aydoğan, aile bireylerinin evde kitap okumamasının çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında bir dezavantaj olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Çocukların evlerinde de kitap okumaları için onlara örnek olacak olan ebeveynlere de kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerekiyor. İlçe merkezinde ve köylerimizden gelen vatandaşlar, en çok İlçe Tarım Müdürlüğü, hastane ve Hükümet Konağı'na uğruyorlar. Biz eğer memurlarımıza günde en az 40 dakika kitap okumayı zorunlu hale getirirsek ve her memurun masasında bir kitap olursa, gelen vatandaş memurun kitap okuduğunu görür ve benim çocuğum da okulda kitap okuyor be de okuyayım diye düşünür. Bu proje ebeveynleri kitaplara aşina kılmak için yapılıyor.''

''Memurlara mesai saati içinde 40 dakikalık bir zorunluluk getirdim'' diyen Aydoğan, ''Genel işlerimizin dışında da kitap okuma kampanyası ile ilgili memurlarıma sorular yöneltiyorum. Masaları dolaşmak suretiyle denetimler yapıyorum. Kendim de bu uygulamaya katılarak vatandaşlarımıza örnek olmaya çalışıyoruz'' dedi

İlçedeki 100 memurla projeyi yürütüklerini belirten Aydoğan, projelerinde, kitap seçimi ve konu sınırlaması bulunmadığını bildirdi.

Aydoğan, projenin bitiş tarihi olmadığını, uygulamanın çocukların ebeveynlerini evlerinde kitap okur halde görene kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

-Memurlar uygulamadan memnun-

Yağlıdere Kaymakamlığı'nda görevli memur Huriye Gül de uygulamanın kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Karar kendilerine tebliğ edildiğinde öncelikle şaşırdıklarını ifade eden Gül, ''Ben düzenli olarak kitap okuyordum. Mesai saatleri içerisinde en az 40 dakika kitap okuma zorunluluğu geldi. Ama ben bu süreyi aşıyorum. Fırsat buldukça okuyorum'' diye konuştu.

Yağlıdere İlçe Nüfus Müdürlüğü personeli Hayrullah Öz ise uygulamadan önce zaman zaman kitap okuduğunu belirtti.

Uygulamayla birlikte okuma oranının ciddi anlamda arttığına dikkati çeken Öz, ''Daireye gelen vatandaşlarımız kitapları görünce şaşırıyorlar. Merak ediyorlar. Biz de onlara uygulamanın amacını anlatıyor ve kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulunuyoruz. Projeyle onlara örnek olmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı. (AA) 

Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,604 µs