En Sıcak Konular

Esed'e ''defol'' mesajı

30 Aralık 2012 16:56 tsi
Esed'e ''defol'' mesajı Başbakan Erdoğan, SMDK Başkanı Muaz el Hatib'in Suriye'deki liderliğini dünyanın tanıdığını belirtti, "Bu,'Ey Esed seni tanımıyoruz. Artık defol' demektir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akçakale Hükümet Konağı önünde toplanan vatandaşları Başbakanlık otobüsü üzerinden Suriye Ulusal Koalisyon Lideri Muaz el Hatib ile birlikte selamladı.

Suriye'deki çatışmalardan dolayı Akçakale'deki vatandaşların da zor günler geçirdiğini söyleyen Erdoğan, ''Şunu unutmayın her kutlu doğum sancılı olur. İnşallah bu kutlu doğum Suriye'deki kardeşlerimizin iradeleriyle tecelli edecektir'' diye konuştu.

''Zalim Esed zulmüyle anılacaktır, babası hayırla yad edilmiyor kendisi de hayırla yad edilmeyecektir'' diyen Erdoğan, geçmişte Esed'in kendisine ''Bizim büyüklerimiz yanlışlar yaptılar, ama biz aynı yanlışlara düşmeyeceğiz'' dediğini aktardı.

Erdoğan, ''Ama şimdi gördük ki genlerine işlemiş; babasını bile geçti. 50 bin Suriyeli kardeşimiz ne yazık ki onun bombaları altında, onun zulmü altında ebediyete göçtü. Rabbim inşallah onları şehadet makamında taltif eder. Fakat zulm ile abad olunmaz'' dedi.

230 bine ulaştı

Türkiye'deki kamplarda yaklaşık 150 bin Suriyelinin bulunduğunu, kendi imkanlarıyla evlerde kalanlarla birlikte bu sayının 230 bine ulaştığını söyleyen Erdoğan, şu ana kadar yapılan harcamaların da 500 milyonu aştığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Fakat, dünya duyarsız kalsa da açık kapı politikasıyla Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye'deki kardeşleri her an yanında olacaktır. Er veya geç Suriye'de hak hakim olacaktır. Ben buna inanıyorum. İnanıyorum ki sizler de inanıyorsunuz. Kardeşlerim şu anda dünyada 100'ü aşkın ülke bu kardeşimizin (Suriye Ulusal Koalisyon Lideri Muaz el Hatib) ve ekibinin liderliğini kabul etmiş vaziyette. Bu ne demek? 'Ey Esed biz seni artık tanımıyoruz, hadi defol' demektir. Çünkü halkının kabul etmediği liderler o makamlarda kalamaz. Halk kimi istiyorsa onlar iktidar olacak, istenmeyenler de gidecek.''

Konuşmasını Arapça, ''Allah'a emanet olun, sağlıcakla kalın'' sözleriyle tamamlayan Erdoğan, kendisine hediye edilen Suriye yerel kıyafetini de giyerek halkı selamladı.

Bizde ayrımcılık olmaz

Ceylanpınar ilçesinde de halka hitap eden Başbakan Erdoğan, ''Bu ülkede AK Parti iktidarı birliğin, beraberliğin iktidarıdır. Biz de ayrımcılık olamaz. Biz Kürt'üyle, Arap'ıyla, Türk'üyle biriz,beraberiz. Onun için aramıza nifak tohumları ekenlere, nifak tohumları atanlara asla prim vermeyiniz'' dedi.

A.A.



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs