En Sıcak Konular

Dinleme iddiasına yalanlama

29 Aralık 2012 08:09 tsi
Dinleme iddiasına yalanlama Fethullah Gülen’nin avukatı Orhan Erdemli, Sözcü Gazetesi’nin 26 Aralık 2012 tarihinde yayımladığı, ‘Cemaat mi dinledi?’ başlıklı haberini yalanladı.

Erdemli, “Sayın Fethullah Gülen, inançlarına ve yasalara aykırı, meşruiyet dışına çıkan hiçbir hareketi icra etmeyeceği gibi, desteklemesi, yanında yer alması, onaylaması da mümkün değildir.” dedi. Hocaefendi’nin isminin dinleme tartışmalarına karanlık mihraklarca karıştırılmak istendiğine dikkat çekilen açıklamada ‘insafsızca iftirada’ bulunulduğu vurgulandı. Devlet organlarının dinlemeyi gerçekleştiren failleri en kısa sürede tespit edeceğini belirten avukat Erdemli, “Müvekkilimiz de bir an önce olayların vuzuha kavuşturulmasını arzulamaktadır.” dedi.

    Sözcü Gazetesi’ne noter aracılığı ile gönderilen tekzip metninde, “Masum insanlara karşı iftira niteliğindeki yayınlar hiçbir demokratik, hukuk devletinde basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemez.” denildi. Toplumun haber ve karikatürlerle yanlış yönlendirildiğinin altını çizen Erdemli şöyle devam etti: “Bu iddiaların, kaoslardan beslenen bazı odaklar tarafından hazırlandığı ve belli stratejiler çerçevesinde kullanıldığı, sağduyulu kamuoyunun malumudur. Her aklıselim insan tarafından kabul edileceği üzere; ülkemiz üzerinde kara bulutlar gibi dolaşan bu mihraklar, uzun yıllardır devletimiz ile milletimizi karşı karşıya getirmek, birbirinden koparmak için onlarca-yüzlerce senaryo hazırlamışlardır. Bu yetmemiş, insanlarımızı da birbirine düşürüp, kardeşi kardeşe kırdırma planları yapmışlardır. Bu şer projeler hiç ara vermemiş, ülkemizin manevi dinamikleri aleyhinde linç kampanyaları yürütmüşlerdir. Memur, esnaf, işadamı, sanatçı… Kamusal ve özel her alanda devletine ve milletine en iyi şekilde hizmet etmeye çalışan manevi değerlere sahip vatandaşlarımızı kara propagandaların hedeflerine koymuşlardır. Şimdi de ‘parti ile cemaat arasında savaş’ projesini sahneye koyarak, Başbakan’ımızı dinleten kişinin Fethullah Gülen olduğu yönünde insafsızca iftirada bulunmuşlardır. Amaçları ise devlet-millet olarak birliğimizi, dirliğimizi, gücümüzü zaafa uğratmaktır. Ama devletimiz de çok güçlüdür, milletimiz de. İnanıyoruz ki aziz milletimiz, amacı belli olan bu iddialara hiçbir şekilde itibar etmeyecek, devlet organları da en kısa sürede failleri tespit edecektir. Müvekkilimiz de bir an önce olayların vuzuha kavuşturulmasını arzulamaktadır.”

    Fethullah Gülen’in kişisel meselelerle değil, yüce mefkûrelerle meşgul olduğu ifade edilen açıklamada son olarak şu değerlendirmeye yer verildi: “Hocaefendi, her zaman toplumsal barışa, yaşama değil yaşatma idealine önem vermiştir. Ömrü boyunca ‘sevgi, saygı, kardeşlik’ demiş, insanların ihtilaf, kin ve nefret gibi duygu ve hareketlerden sakınmalarını istemiştir. Eserlerinde de insanların hatalarını arama, gizli hallerini araştırma, dili gıybetle, iftirayla kirletme gibi bütün menfiliklerin çirkin günahlar olduğunu, insanların bu tür kötülüklerden sakınması gerektiğini vurgulamıştır.” 

Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs