En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan ''böcek'' açıklaması

28 Aralık 2012 19:29 tsi
Başbakan Erdoğan'dan ''böcek'' açıklaması Başbakan Erdoğan, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, "(Başbakanlık ofisinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili) Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirdik" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine de "Anayasa Uzlaşma Komisyonu yeni anayasa çalışmasında başarısız olursa AK Parti kendi teklifini Meclis'e sunacak" şeklinde konuştu.
 
Suriye Krizi
 
2012’de de Türkiye’yi güçlü devletler arasına sokmanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, komşu ülkelerle olan ilişkilere dikkat çekti.
 
Suriye krizi konusunda değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, “Komşu ülkelerin haklarıyla bir sorun yaşamıyoruz, o ülkelerin rejimleriyle sıkıntı yaşıyoruz. Biz Suriye’den Türkiye geçenlere kapımızı kapatamayız, Suriye halkı ile tarihi bağlarımız vardır” dedi.
 
Arap Baharı süreciyle birlikte Suriye rejimine çeşitli vesilelerle tavsiyelerde bulunduklarını, bu konuda önemli temaslar gerçekleştirdiğini kaydeden Başbakan, “Ancak rejim tüm bu girişimlerimize karşın kendi halkını bombaladı” diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, “140 bini aştı. Açık kapı politikasıyla gelenlere kapıyı kapatmıyoruz. Yeni kamplar kuruyoruz. Bu konuda STK’larla yayın organlarıyla yeni bir yardım kampanyası başlattık” şeklinde konuştu.
 
“Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu Görevlendirdim”
 
Başbakan Erdoğan’a ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili soru da yöneltildi. “Bulunan ‘böcekler’ konusunda kimden şüpheleniyorsunuz?” sorusuna Başbakan, şu cevabı verdi:
 
“Bizim mekanlarımız bu tür aramalar belli aralıklarla yapılır. Bu güne kadar rastladığımız şeyler değil. Bunlar bulunduktan sonra ‘savcılık bu konuda gerekeni yapar, bunu gündeme taşımanın almanı yok’ dedik. Bu konuda soru sorunlunca bunu gündeme getirdik. Konuya ilişkin süreç yargıda sürüyor. Bunu abartmaya gerek yok.  Muhalefetin bunun üzerinde bu kadar ısrarla durmasını da anlamıyorum. Bu tür dinlemeler pek çok ülkede de oluyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu bu konuda görevlendirdim. Araştırma sonucunda kim olduğu anlaşılabilir. Bu tür dinlemeler maalesef oluyor. Amacımız bunları minimize etmek.”
 
“Uzlaşma Komisyonu İçin ‘Makul Bir Süre Belirlensin’ Önerisinde Bulundum”
 
“Yeni bir anayasa umudunuz var mı?” sorusu üzerine, Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
 
 “Gönlümüzde bunun 2012’de bitirilmesi vardı. Sayısal olarak Meclis’te çoğunluktayız. Ama buna karşın Uzlaşma Komisyonu’nda eşit üyeye sahibiz. Amacımız ‘üzüm yemek’ olduğu için bu tavrı benimsedik. Ancak muhalefet gelip bizim ‘başkanlık sistemi’ önerimize takıldı. Ben arkadaşlarıma ve Meclis Başkanına şunu söyledim; ‘bu süreç için makul bir süre verin ve bu iş bitirilmeli. Bitti bitti, bitmedi, bu komisyon artık devam etmemeli.’ Temenni ederim ki bu verilecek makul süreçte bu iş biter.”
 
“AK Parti Komisyon Başarısız Olursa Kendi Anayasa Teklifini Meclis’e Sunar”
 

Başbakan Erdoğan, “Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan bu konuda bir sonuç çıkmazsa AK Parti tek başına mı devam edecek? “ sorusu üzerine, “Bizim uyum sağlayacağımız bir siyasi parti olursa biz onlarla birlikte biz bu işi yaparız. Arkadaşlarımıza söyledim; ‘Biz kendi yeni anayasa çalışmamızı da ayrı olarak yapalım. Bunu Meclis’e 2013’te uzlaşma komisyonu başarısızlığa uğrarsa teklif olarak getirelim’ dedim.” karşılığını verdi.
 
Başkanlık Sistemi Tartışmaları
 

Başkanlık sisteminin milletimizce henüz yeterince bilinmediğini ifade eden Erdoğan: "Bu konu siyasetçilerin kahir ekseriyeti tarafından da bilinmiyor dolayısı ile tartışılması gerekir. Burada muhalefeti asıl rahatsız eden konu iki güçlü partinin olacak olması." dedi.
 
TSK İç Hizmet Kanunundaki Değişiklik
 
TSK İç Hizmet Kanunua ilişkin olarak ise Başbakan Erdoğan, “Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay gerekli çalışmaları yapıyor. Bu konu önümüzdeki aylarda önümüze gelecek” şeklinde konuştu.
 
Uludere Olayı
 
Başbakan Erdoğan’a Uludere olayına ilişkin soruşturmada gelinen son durum da soruldu.
 
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
 
“Biri sivil diğeri askeri mahkeme süreci çalıştırıyor. Bu konuda Meclis’te kurulan komisyonda raporunu bir iki hafta içinde hazırlayacak. Bunu göreceğiz. Bu konuda devletin üst yetkilileri olarak üzüntülerimizi belirttik. Bakın bir yıl oldu. Bunu sürekli gündemde tutanlar var. Ama Başbağları, Bingöl’ü, Hantepe’yi, Gaziantep’i kimse gündemde tutulmuyor. Niye bunları kimse gündemde tutulmuyor? Kaldı ki burası hassas bir bölge. Burada askere ve hükümete vurmaya çalışıyorlar. Görüntüler çok belirgin değil, burada bir hata olabilir. Ama daha önceki terör saldırılarıyla ilgili ihmal tartışmalarından askerde belli bir hassasiyet var.
 
“Kasıt Görmüyorum”
 
Başbakan, "Burada kasta mahsus bir şeyi asla düşünmüyorum. Burada bir hata olabilir. Uluderelilere ‘örgütlerin oyununa lütfen gelmeyin’ diyorum. Onların malzemesi olmayın. Şu anda yargı mekanizması çalışıyor. Onun sonucunu beklemeliyiz" dedi.
 
“Buna Güllerim”
 
MİT krizi hatırlatılarak, hükümet ile cemaat arasında bir çekişme var mı? sorusu üzerine ise Başbakan, “Ben buna gülerim. MİT konusunda o dönemde atılan adım hiçbir yerde görülmemiştir. MİT’in görevleri içinde olan bir duruma müdahale söz konusudur. Bizim derdimiz terörle mücadelede bir yere varmak. Şahsım ve benim müsteşarım bu konuda risk alıyor. Ama bu tavrımız sorgulanıyor. Bu konuda ciddi olmayan iddialar ortaya atılıyor. Biz sorunu çözmek için bu konuda adımları atmaya, bu tür görüşmeleri yapmaya devam edeceğiz” cevabını verdi.
 
“Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi Sürüyor”
 
Terör sorununun çözümü konusunda Milli Birlik ve Kardeşlik projesinin sürdüğünü ifade eden Başbakan, sorunun çözümü için daha önce attıkları adımları sıraladı.
 
Başbakan, “Arkadaşlarımızla bu konuda bundan sonra yapılacaklar konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda geçmişte pek çok önemli adım attık. Bunu Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz tek başına çözemez. Bölge halkının da bize destek olması lazım” ifadesini kullandı.
 
ODTÜ Rektörüyle Yapılan Görüşme
 

Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili ODTÜ Rektörü ile yaptığı görüşme konusunda da açıklamalarda bulundu.
 
Başbakan, “Ortada bir olay var. Bu yönetimde bir acziyet var. Problemimiz ODTÜ ve öğrencileri ile değil. Yönetimin bunu kabul etmesi lazım. Eğer okulu terörize eden gruplar varsa bir defa okulun disiplin kurallarını işletmesi lazım. Gerekirse onların okuldan uzaklaştırılmaları lazım. Hatta bazı akademisyenler, onlara katılmayan akademisyenler üzerinde baskı oluşturuyor. Ben hocalarımızdan tavırlarını çok net koymalarını bekliyorum. Bakın Göktürk-2’yi konuşabildiler mi? Yazıktır günahtır. 120 milyonluk bir yatırımdır bu. Bu dev yatırımı ben isterdim ki öğrenciler, ‘bize öyle büyük bir salon verin ki biz de bunu canlı izleyelim’ bunu beklerdim” dedi.
 
“TÜBİTAK’ın İhmali”
 
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün söz konusu törene davet edilmemesi konusunda ise “Bu tamamen TÜBİTAK’ın ihmali” dedi.

trthaber


Bu haber 1,146 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,220 µs