En Sıcak Konular

Şenol Güneş'ten çarpıcı açıklamalar

28 Aralık 2012 14:58 tsi
TSYD’nin Antalya’daki seminerinde Türk futbolunun sorunlarına değinen Şenol Güneş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş BUGÜN'e konuştu. Aykut Kocaman'ın yaşadığı sıkıntılarla ilgili soruya bu cevabı verdi:

"Süper Lig'in altındaki liglerde ekonomik, sosyal ve psikolojik haksızlıklar daha büyük. Sıkıntı yaşayan teknik direktör çok. Bu anlamda büyük takımda problem yaşayanların durumu iyi”

Trabzonspor'un tecrübeli teknik direktörü Şenol Güneş, gazeteniz BUGÜN'ün sorurlarını içtenlikle yanıtladı.

Bordo-Mavililerin, Süper Lig'in ilk yarısında sergilediği performansı değerlendiren Güneş, Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın yaşadığı sorunları ilginç bir karşılaştırmayla tespit etti.

İlk yarı bizim acımızdan olumsuz bitti

İşte A Milli Takımı 2002 yılında Dünya Kupası'nda 3'üncü yapan Şenol Güneş'in sorduğumuz sorulara verdiği yanıtlar: 

SORU: Süper Lig’in ilk yarısında takımınızın sergilediği performansı değerlendirirmisiniz? 

GÜNEŞ: İlk yarı bizim açımızdan olumsuz bitti. Düşündüğümüz ve hesapladığımız puanın gerisinde kaldık. Kupada devam ediyoruz. Puan kayıplarına rağmen lig yarışında halen varız. Ligin ikinci devresinde daha iyi olmayı planlıyor ve hedefliyoruz. 

SORU: 3 Temmuz şike sürecinin etkileri devam ediyor mu?

GÜNEŞ: Şike sürecinin etkileri devam ediyor. Bundan en çok etkilenen takımların başında Trabzonspor ve Fenerbahçe geliyor. Bu durumdan diğer takımlar da etkilendi. Sportif anlamda ise Türkiye derinden etkilendi.

Taraftar toplulukları etkilendi. Bu olumsuz etkilerin neticesini zaman zaman görüyoruz. Sonuçlandırılamayan bir durum ortaya çıktı.

'Suç varsa ceza da olmalı' düşüncesi sonuca bağlanmadı. Olayın üstü kapatılmak istendi. Bu hareket tarzı da önemli yaralar açtı. 'Adalet var da uygulanmıyor' düşüncesi ortaya çıktı.

Yani adaleti sarsan bir durum ortaya çıktı. Adalet geleceğimiz için de önemli. Çocuklarımız acısından da önemli. Çocuklarımız büyürken, gençlerimiz yetişirken adalete bakış açısı zedelendi. Bunun yanı sıra bir olumlu sonucu da oldu. Şampiyonlar Ligi’ne gittik. Kadromuzu da Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız şekilde kurduk. Aldığımız ve yolladığımız sporcular oldu. 

SORU: Bir teknik direktör bakışı ile Fenerbahçe’nin deneyimli hocası Aykut Kocaman’ın yaşadığı sıkıntıları değerlendirir misiniz? 

GÜNEŞ: Türkiye’de sorun yaşayan çok teknik direktör var. Ekonomik, sosyal, psikolojik olarak haksızlıklar var. Alt liglere baktığımızda bunu çok rahat görebiliriz. Büyük takımlarda bu sorunları yaşayanlar var. Bu anlamda alt liglere baktığımızda diğerlerine göre büyük takımda sorun yaşayanların durumları daha iyi.

Yabancılara karşı değilim

Türk oyunculardan çok başarılı isimler var. Ben yabancıya karşı değilim ama en iyisini alalım. Sadece yabancı futbolcu sayımız çok fazla ve bunu azaltmalıyız.

Biz yabancı oyuncu alıyoruz ama mukavele şartları çok ağır oluyor. "Trabzonspor taraftarlarının profilini nasıl buluyorsunuz" sorusuna Güneş, "Son derecede sağduyulu taraftarlarımız var ama içlerinde yanlış yapan taraftarlarımız da var. Bizim taraftarlarımıza bakıyorum da kitap çıkartıyorlar, kütüphane açıyorlar saha içindeki olumsuzluklardan hiç etkilenmiyorlar. Bizim oyunculuk dönemimize göre taraftarlar daha sağduyulu" yanıtını verdi.

Yeter ki niyet bozuk olmasın

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki semirde de bir konuşşma yapan Şenol Güneş, önümüzdeki sezondan itibaren uygulanacak 6 hakem konusuna değindi.

Deneyimli teknik adam, "Bence 6 hakem çok önemli değil niyeti bozuk olmasın hakemlerin yeter. Hakemlerimiz baskıdan dolayı yaptıkları hataların farkında olmaları gerekir ama Türkiye’deki baskıdan dolayı çok hata yapıyorlar. Bunları bilmelerini istiyoruz. Türk futbolunda en çok yükselen şey hakemler bence. Bunu uluslararası organizasyonlarda da görüyoruz."

UFUK TUNCAELLİ - BUGÜN GAZETESİ 

Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,024 µs