En Sıcak Konular

Üniversitenin genel sekreteri öldürüldü

28 Aralık 2012 08:29 tsi
Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldü.

Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam, bu akşam evinin bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şerife Bacı Caddesi Safalan Sitesi girişinde silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıda 4 kurşun isabet ettiği bildirilen Sağlam, kaldırıldığı İsfendiyar Anadolu Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AA'ya yaptığı açıklamada, genel sekreterin evine giderken silahlı saldırıya uğradığını söyledi.

Genel sekreterin dört el kurşun sıkılmak suretiyle öldürüldüğü bilgisini veren Bektaş, ''Olayın üzerinde çalışıyoruz. Başka da bir bilgimiz yok'' dedi.

Bir an evvel aydınlatılsın
 
Kastamonu Üniversitesi(KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, saldırının ardından geldiği Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, KÜ Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam'ın uğradığı menfur, insanlık dışı saldırı sonucu vefat ettiğini belirterek, ''Tabii ki kaybımız, acımız her zaman bu tür hadiselerde büyük. Ama insan çok yakınında, mesai arkadaşını kaybedince çok farklı oluyor. Sadece başımız sağolsun diyebiliyoruz. Emniyet kuvvetlerimizin bir an evvel hadiseyi aydınlatmalarını bekliyoruz. Zaten buna da inanıyoruz. Belki tek tesellimiz bu olur'' diye konuştu.
 
''4 kurşun vardı''
 
Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesi Acil Nöbetçi Doktoru Kalp ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet San da hastane olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, yaklaşık 1 saat boyunca hastaya destek olduklarını, ancak hastadan herhangi bir yanıt alamadıklarını belirtti.

Hastayı, hastaneye geldikten 1,5 saat sonra eks kabul ederek, savcılığa aksettirdiklerini ifade eden San, ''Muhtemel 4 kurşun vardı. Şahsın sağından girip solundan çıkma şeklinde. Yakın mesafeden olduğunu düşünüyoruz. Adli mercilerde gerekli işlemler yapılacaktır'' dedi.

San, Sağlam'ın kan kaybından öldüğünü vurgulayarak, kurşunların sağ omuz hizasında, koltuk altında, göğüs hizasında ve bacakta olduğunu kaydetti.

Öte yandan Sağlam'ın cenazesi otopsi için Ankara Adli Tıp Kuruma'na sevk edildi.

aa


Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,793 µs