En Sıcak Konular

ABD Ordusuna Türk yazılımı

27 Aralık 2012 17:13 tsi
Amerika füze testleri için kullandığı görüntü ve arşivleme sistemlerinde yüzde 100 Türk yazılım şirketi Metus ürünleri kullanmaya başladı.

Amerikan Deniz ve Kara Kuvvetleri Ordusu, füze testleri için kullandığı görüntü ve arşivleme sistemlerinde yüzde 100 Türk yazılım şirketi Metus ürünleri kullanmaya başladı. Orduya lisans satarak teknik destek de sağlayan firma, ulusal ve uluslararası pek çok kamu kurumlarına da Multimedya ve video kayıt alanlarında yazılım desteği veriyor.

Dünya genelinde 50  yerde bayii ağı

Metus Technology Uluslararası Pazarlama Sorumlusu Elif Coşkun Asya’dan Avrupa’ya kadar 50 ülkeye yazılım ihracatı yaptıklarını anlatarak kurumsal yazılım alanında Türkiye’nin adını dünyaya duyurduklarını ifade etti. Coşkun, “Amerikan Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri; füze testlerinin görüntülerini yüksek kalitede kaydetmek ve arşivlemek için Metus INGEST ve Metus MAM ürünlerimizi kullanıyor. Bu şirketimiz ve Türkiye için ciddi bir referans oldu. Ayrıca Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlükleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri de yine bizim kayıt ve arşiv sistemlerimizi kullanıyor” açıklamasında bulundu.

Medya bizden sorulur

Temelde TV yayıncılık alanında olmakla birlikte, webTV/ Internet yayıncılığı, medya takip, kurumsal, kamu, tüzel, medikal, askeri, güvenlik ve eğitim gibi değişik alanlarda, küçükten büyüğe geniş bir müşteri skalası oluşturduklarını dile getiren Coşkun, Türk medya sektörünün kullandığı neredeyse tüm arşivleme programlarının Metus ürünleri olduğunu dile getirdi.

Multimedyada lideriz

Metus MAM adı verilen multimedya arşivleme sisteminin tek bir masa üstünden yüzlerce bilgisayara kadar yüzlerce terabayta kadar büyüyebilen arşivleri desteklediğini kaydeden Coşkun şöyle devam etti:

"MetusMAM sadece bir arşivleme değil bir medya yönetim sistemi. Yayın akışlarının düzenlendiği, kullanıcının her türlü müdahaleyi yapabildiği videoyu yayına göndermek, yayın akışı hazırlamak, onaylama mekanizmalarını içinde barındırıyor. Tek bir kare resimden arşivlenmiş videoyu kolaylıkla zaman harcamadan bulabilme özelliği ilede öne çıkıyoruz."

Konuşan kitaplığa ödül

Coşkun, Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği Bilişim 2012 etkinliği kapsamında “Kamu Uygulama Ödülü” kategorisinde “Görme Engelliler için Konuşan Kitaplık” projesinin Metus Arşivleme Sistemleriyle birinciliğe layık görüldüklerini de anlattı.

bugün

Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,118 µs