En Sıcak Konular

ODTÜ'de yine gerginlik!

27 Aralık 2012 14:37 tsi
ODTÜ kampüsü içinde düzenlenen mitinge katılmak isteyen diğer öğrencilerle, güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı

ODTÜ kampüsü içinde düzenlenen mitinge katılmak için dışarıdan ODTÜ'ye gelen öğrenciler, okul girişinde barikat kurarak eylemcilerin girişini engellemeye çalışan özel güvenlik görevlileriyle birbirine girdi. Eylemciler barikatı aşıp kampüse girerken, olaylarda bazı özel güvenlik görevlileri yaralandı.

ODTÜ’deki olayların ardından son günlerde karşılıklı açıklamalarla yükselen gerilimin rektör ile başbakan görüşmesi sonrasında nasıl seyredeceği merak edilirken, ODTÜ öğrencileri ve öğretim üyeleri yerleşke içinde bulunan ve ‘Devrim’ olarak bilinen stadyuma yürüyorlar.

Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜBİTAK'daki Göktürk-2 fırlatma törenini izlemek için geldiği ODTÜ'de öğrencilerle polis arasında çatışma yaşanmıştı. ODTÜ'de bugün de sıcak saatler yaşandı.

BARİKATI AŞMAK İSTEDİLER

ODTÜ'deki polis müdahalesine protesto amacıyla ODTÜ Devrim Stadyumu'nda gerçekleşecek mitinge katılmak üzere başka üniversitelerden öğrenciler ODTÜ kampüsüne geldi. ODTÜ'nün özel güvenlik görevlileri, dışarıdan katılan eylemcilerin girişini engellemek için okul girişinde barikat oluşturdu. Öğrenciler barikatı aşmak isteyince eylemcilerle güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında bazı özel güvenlik görevlilerinin yaralandıkları gözlendi. Eylemciler, barikatı aşarak ODTÜ kampüsüne girdi.

EŞEK ÖLÜR SEMERİ KALIR

'Göktürk -2' uydusunun fırlatılması için düzenlenen törende yaşanan olaylar, çeşitli üniversitelerden bir araya gelen öğrenci kulüpleri tarafından protesto edildi. Beyazıt Meydanı'ndaki eylemde, ODTÜ’de olay çıkartan ve polis barikatı önünde uzuneşek oynayan öğrencilere "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" denilerek tepki gösterildi.

Bizim Çocuklar Platformu ile İstanbul'un çeşitli üniversitelerinden öğrenci kulüplerinin temsilcileri saat 10.00 sıralarında Beyazıt Meydanı’nda bir araya geldi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Kampüsü ana giriş kapısı önünde açıklama yapan yaklaşık 30 kişilik grup, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Göktürk-2 Uydusu’nun fırlatılması töreninde yaşanan olayları protesto etti. ‘Üniversiteler anarşi değil bilimsel çalışma alanıdır’, ‘Üniversitede anarşiye hayır’, ‘Şiddetin arkasında duran öğretim üyelerini kınıyoruz’, Aksiyon aracımız şiddet değil fikirlerdir’ yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, ayrıca üzerinde uzaya fırlatılan Göktürk-2 uydusu, ODTÜ’de çıkan olaylar ile polis barikatı önünde uzuneşek oynayan eylemcilerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açtı. Grup, pankartın üzerinde yazdığı ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ şeklindeki yazıyla da olay çıkartan öğrencilere gönderme yaptı.

TAŞ ATANIN DEĞİL, TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN YANINDAYIZ

Grup adına basın açıklamasını okuyan Berad Büyük, üniversitelerin ilim, bilim ve irfan yuvaları olduğunu vurgulayarak ODTÜ’de çıkan olaylara tepkilerini dile getirdi. ODTÜ’de eylem yapan öğrencilere seslenen Büyük, “Hangi özgürlük anlayışı ve dava uğruna çantanıza molotofları alıp bir hafta önceden örgütleniyorsunuz?” diye konuştu. Açtıkları pankartı gösteren Berad Büyük, “Bu resimde uzaya uydu gönderen ODTÜ’lülerin tarafında yer alıyoruz. Taş atanın değil, taş üstüne taş koyanın tarafında yer alıyoruz” dedi. Büyük, açıklamasını “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” sözleriyle bitirdi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, karşıt görüşlü öğrencilerin eylem sırasında karşı karşıya gelmemeleri için Beyazıt Meydanı ve İÜ çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Eylem, açıklamanın ardından olaysız bitti. (internethaber) 

Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,088 µs