En Sıcak Konular

CHP'li Loğoğlu Türkiye'yi yerin dibine soktu

27 Aralık 2012 13:39 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, soğuk savaşta bile Türkiye'nin bu kadar sıkıntılı bir dış politika geçirmediğini savundu.


Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2012 yılının Türk dış politikası açısından ''tam bir çöküntü, yalnızlığa itilen ve itibar kaybeden bir Türkiye olarak gerçekleştiğini'' öne sürdü.

Türkiye'nin risklerle karşı karşı kaldığını belirten Loğoğlu, ''Soğuk savaşta bile Türkiye bu kadar sıkıntılı bir dış politika geçirmemiştir'' diye konuştu.

Loğoğlu, Hükümet'in, önemli konularda ne TBMM'ye ne de kamuoyuna bilgi vermediğini, hatta ''yanlış bilgilendirdiği'' görüşünü savundu.

2013 yılında laik demokrasinin korunmasının Türkiye'nin birinci önceliği olması gerektiğini dile getiren Loğoğlu, ''Güçler ayrılığını engel olarak gören bir Başbakan'ın demokrasi anlayışı çok eksiktir'' ifadesini kullandı.

Bağımsız yargının güçlenmesi konusunda atılacak adımlara destek olacaklarını belirten Loğoğlu, terör sorununun bitirilmesi için de çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Başta Suriye olmak üzere bölgeye barış ve istikrarın gelmesi için CHP'nin üstüne düşen görevleri yerine getireceğini ifade eden Loğoğlu, ''AB sürecinin canlandırılmasını istiyoruz. Hükümet bunu tamamen rafa kaldırmış görünüyor'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çin'i ziyaret edeceğini anımsatan Loğoğlu, yılbaşından sonra Irak'a gidilebileceğini, Mısır'dan da davet olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun ABD ve Rusya ziyaretleri için zemin olduğunu ancak herhangi bir resmi davet bulunmadığını bildiren Loğoğlu, bu tür ziyaretlerin resmi davet ile değil genellikle partilerin davetiyle gerçekleştiğini dile getirdi.

AA



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,069 µs