En Sıcak Konular

Milli fırlatma istasyonları geliyor

27 Aralık 2012 12:58 tsi
Milli fırlatma istasyonları geliyor Akdeniz, Ege veya karadeniz kıyılarında yapacağımız fırlatma istasyonuyla Çin'e gerek kalmadan kendi uydularımızı kendimiz fırlatacağız.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sanayi Odası’nın 49. Yıl Başarı Ödülleri Töreni’nde konuştu.

Başbakan Erdoğan, ODTÜ'de yaşanan olaylara ilişkin, ''Olayda sadece demir leblebi atmak yok, sırtlarda çantaların içinde kilit taşları, onun yanında molotoflar, bir taraftan da kampüsün içinde otomobil lastikleri yakılıyor. Merak ediyorum, bu okulun yönetimi, akademisyenleri bu öğrencilere bu işi mi öğrettiler? Nasıl sapan kullanılır, hangi cins kullanılır veya araba lastikleri ne zaman, hangi ortamda nasıl yakılır veyahutta molotof nasıl yapılır, kimlere nasıl atılır. Bu mu öğretildi bunlara? Biz de öğrencilik yaptık, biz kimsenin burnunu kanatmadık. Öyle yetiştik, geldik'' dedi.
 
Erdoğan, şöyle konuştu:
''Allah korusun bir başka siyasi parti kendi kitlesini bu öğrencilerin karşısına dikerse o zaman CHP Genel Başkanı ne diyecek, bu sorumsuzluğun hesabını nasıl verecek? CHP tarih boyunca bu olayların hesabını vermedi, darbelerdeki rolünü sorgulamadı, öğrenci olaylarındaki rolünü sorgulamadı, Çorum'daki, Sivas'taki, Kahramanmaraş'taki rolünü sorgulamadı. Bugün çıkıp sorumsuzca şiddet uygulayan eylemcilerin sırtını sıvazlamak klasik bir CHP pişkinliğidir. Medyayı da muhalefet partilerini de öğrenci olaylarını istismar etmekten, öğrenci olayları üzerinden tehlikeli bir oyun oynamaktan sakınmaya çağırıyorum.''

"Geçtiğimiz hafta Salı günü Ankara’da TÜBİTAK’ın ODTÜ içindeki Uzay Bilim Merkezi’nde bir törene katıldım. Göktürk-2 adını verdiğimiz yüzde 80’in üzerinde yerli imalatı olan uydusunu izledik. İlk sinyaller alındı, ilk görüntüyü dün itibariyle almaya başladık. Yani KKTC’deki Beşparmak Dağları’daki KKTC Bayrağını, ülkemizle ilgili de görüntüler gelmeye başlıyor.

UYDULAR TÜRKİYE'DEN FIRLATILACAK

Şimdi bu uyduların ülkemizden de fırlatılması için çalışma başlattık. Akdeniz, Ege veya karadeniz kıyılarında yapacağımız fırlatma istasyonuyla Çin'e gerek kalmadan kendi uydularımızı kendimiz fırlatacağız.

Tabi o gün TÜBİTAK’ın merkezinde tarihi bir olay gerçekleşirken ne yazık ki 10 gündür Türkiye’de başka bir konu konuşuluyor. Fırlatma töreninin yapıldığı ODTÜ’de gerçekleşen şiddete dayalı protesto eylemi ülkemizin gündemini işgal ediyor.

Göktürk-2 sadece canlı yayında verildiği kadar verildi, ertesi gün kenardan köşeden es geçildi o kadar. Bu ülke için bir ilk. Bilimse bilim, teknolojiyse ileri teknoloji. Sen bununla övünmeyeceksin de neyle övüneceksin?"
 
Bizimle final filan yapamazsınız
 

Başbakan Erdoğan, terör örgütünün 2012 yılını ''kendileri için final yılı'' ilan ettiğini anımsatarak, ''Ama şimdi final yılı olmadığını gördüler. Şimdi diyorlar ki 'Finali bir yıl daha erteledik'. Avcunuzu yalayacaksınız. Siz bu ülkede, bizimle final falan yapamazsınız, yapamazsınız. Ya insan gibi yaşar, bu milletin içinde barınırsınız ya da kendinize yaşayacak başka ülkeler bulursunuz. Veyahut da ebediyen mağaralarda, inlerde kalırsınız ki biz sizi inlerinizde de bulacağız. Bu işin lamı cimi yok'' diye konuştu.

aa



Bu haber 1,423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,724 µs