En Sıcak Konular

Odatv davasının 15. duruşma

27 Aralık 2012 11:58 tsi
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında açılan davanın 15. duruşması başladı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki küçük salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteci Soner Yalçın ve Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Ahmet Şık, Muhammet Sait Çakır, İklim Ayfer Kaleli, Ahmet Mümtaz İdil, Şükrü Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız ile Coşkun Musluk katıldı.

Duruşmaya, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Mahmut Tanal ile bazı gazeteciler de izleyici olarak katıldı.

Adliyedeki büyük salondaki ses sisteminin bakımdan geçmesi nedeniyle İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kendi küçük salonunda yapılan duruşma öncesi, salona girme konusunda avukatlar ve kapıda görevli güvenlik mensupları arasında tartışma yaşandı.

Sanık avukatları, ''yer darlığı nedeniyle sadece kapıdaki listede ismi bulunan avukatların içeri alınmasını ve bunun için kapıda turnike oluşturulmasını'', adliye önünde protesto etti. Açıklamada, yapılan uygulamalarla savunma makamına saygısızlık yapıldığı savunuldu.

Duruşmada sanıkların talepleri alınıyor.
 
-Duruşma öncesi açıklama-

CHP milletvekilleri ile gazetecilerin aralarında bulunduğu bir grup, duruşma öncesi adliye önünde toplandı. Gruptakiler, tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının olduğu dövizleri yere bırakarak, ''Hapisteki gazetecilere özgürlük'' yazılı pankartı açtı

Grup adına açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ''Bugün kalbimiz Silivri'de ve Odatv davasında atıyor. Bu davalar siyasi davalar. Bütün siyasi davalar gibi bu davaların ipinin kimin elinde olduğunu biliyoruz. Ben bu tür davaları kurda kuzu postu giydirmek gibi görüyorum. Kuzunun postunu kaldırdığımızda, altından intikam çıkıyor. Rövanş, nefret, kin çıkıyor'' dedi.

Bu davaların bir an önce sonlandırılması gerektiğini düşündüğünü belirten Tarhan, ''Ben bu zulmün sona ereceğine bütün kalbimle inanıyorum. Bugün olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum'' dedi.

Gruptakiler adına Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna ile Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da birer açıklama yaparak, gazetecilere özgürlük istedi.

aa


Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs