En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'ı kimler neden dinliyor?

27 Aralık 2012 10:37 tsi
Başbakan Erdoğan'ı kimler neden dinliyor? Başbakan Erdoğan'ın 'Beni de dinlediler' sözüyle başlayan tartışma gündemdeki yerini koruyor. Peki, Erdoğan'ı kimler dinliyor, neden Erdoğan hedef seçildi? Mahir Kaynak ve Bülent Orakoğlu, Haber7'nin sorularını yanıtladı.

Eski MİT'çi Mahir Kaynak ve 28 Şubat döneminin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'dinleniyorum' sözleriyle başlayan tartışma için, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın dinlenebiliyor olmasının ciddi bir sorun olduğu konusunda birleşti..

Haber7.com'un konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Mahir Kaynak, dinlemenin altında yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyledi.

KAYNAK: ERDOĞAN'IN ÖNÜ KESİLMEK İSTENİYOR

Dinlenmenin içeriden bir grubun yaptığını tahmin ettiğini söyleyen Kaynak şunları söyledi;

Bir ülkede başbakan dinleniyorsa o ülkeye yabancı güçler buğzetmiştir. Gizli servislerin oyunları çok çeşitlidir. Örnek veriyim. Birileri kaset getirip ‘Bu kaset Başbakanındır' deseler inanacağız. Çünkü daha öncede bu gibi şeyleri gördük.

Erdoğan'ın dinlenmesi konusunda ‘Neden Erdoğan' derseniz sayın başbakanın önü kesilmek isteniyor. Geçmişte çok kez tanık olduk. Önce hapse attılar milletvekili yaptırmak istemediler. Ondan sonra partisini kapatmak istediler. Orada da asıl amaç partiyi kapatmak değil. Hedefte Erdoğan vardı.

BUNLARIN DEVAMI GELECEK

Şimdi de önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bana göre bu olay cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili. Bir Erdoğan'ı tasfiye operasyonu var. Bu bir başlangıçtır ve seçim sürecine kadar devamı gelecek.

Dış güçler bu işleri çok sık yapar. Kendilerine rakip gördükleri güçleri dinlerler. CIA ne iş yapar? Kendi halkını bu sağcı bu gerici diye fişler mi? Bunlarla ilgilenmez.  Bizde ise halkımızı neden takip ederiz onu da bilmiyorum.

Bu dinleme olayı da bana göre dışarıdan değil içeriden yönlendiriliyor.

ORAKOĞLU: HEDEF SAPTIRMA OLABİLİR DİKKATLİ OLMAK LAZIM

Böceklerin Başbakan Erdoğan'ın ofisi ve evinden çıkmasının, bir hedef saptırma olacağını söyleyen Bülent Orakoğlu ise 'Göründüğü şekilyle bir yakın tarafından yerleştirilmiş gibi duruyor. Ama hedef saptırma olabilir bu iş bu kadar kolay değil' dedi.

Olayın üzerinden 1 yılın geçmesine rağmen faillerinin bulunamaması için de 'ciddi bir sorun' diyen Orakoğlu, faillerin belirlenmesi için öncelikle böceklerin menşeisi ve kalitesini bilmek gerektiğini söyledi.

Orakoğlu sözlerine şöyle devam etti:

BÖCEKLERİN TEKNİK İŞLEVİ BİLİNMEDEN FAİLLER İÇİN TAHMİN YAPMAK ZOR

Kim neden dinliyor? öncelikle bahsi geçen böceklerin menşeinin bilinmesi lazım. Bu böcekler bir şekilde satılıyor. Yasal ya da yasal olmayan şekilde birilerinin eline geçiyor.

Bu böceklerin hangi marka hangi kalitede olduğunu bilmek lazım. Dinleme yapmak çok kolay. Basitleri genelde prizlere konulur. Diğerleri ise daha profesyoneller daha etkili ortam dinleme gibi işler yaparlar.

MESUT YILMAZ DA YAKINMIŞTI

Türkiye'de başbakanlar hep hedef olmuştur. Mesut Yılmaz da benzer sorundan yakınmıştı. O yıllarda lazerle ortam dinleme gibi yakınmalar olmuştu.

Ama şu önemli, TC'nin başbakanı dinlendiğini iddia ediyorsa önemlidir. Bunu çözmek MİT'in işidir.
Burada Erdoğan neden hedefte diye açıklamak gerekirse, Ergenekon terör örgütünün iddianamesini incelerseniz, bu örgütün teknolojiyi çok iyi kullandığını göreceksiniz. Hem araçtan araca takip, hem de ortam dinlemesi yaparak takip ettikleri iddiaları var. Olayı çok farklı değerlendirmek lazım.

Orada bulunan böceklerin teknik işlevleri eğer basitse Erdoğan'ı huzursuz ve rahatsız etmek amaçlanmış olabilir.

Eğer dinlemeyi yabancı gizli servisler yaptı demek bu zayıf bir ihtimal.  Ve bulunan böcekler  adi işlevdeyse amaç sadece rahatsız etmektir.

Soruşturma gizli tutuluyor. 1 yıl önce olduğu söyleniyor. Bu sürede yol alınmadıysa önemli bir sorundur.

Bu iş çok basit ve çok ciddi bir iş de olabilir. Şu anda göründüğü kadarıyla, başbakanın ofisine ve evine kadar bu böceklerin konulması ilk başta yakını tarafından yapıldığı izlenimi veriyor. Böyle durumlarda bu ihtimal ilk akla gelen oluyor  ama bir takım şüphe ile olayı yanlış yöne yönlendirmeye çalışılıyor olabilir.

Ortada bir sorun var o da Türkiye Cumhuriyeti başbakanın dinleniliyor olması. Bunları kimin yaptığının da ortaya çıkarılması kolay değildir.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz hafta sonu katıldığı bir televizyon programında kendisinin de bazı kişilerce dinlendiğini anlatan Erdoğan, şunları söylemişti:

Evimin altındaki ofisimde dinleme cihazı bulundu. Biz ne yaptık, arama-tarama esnasında ilgili birimlerimiz bunu buldu, çıkardı. Epey oldu. Bunu bulup çıkartmak yetmiyor ki. Bunu buraya kim koydu, bunu da çıkartacağız.

Bu tür şeyler ne yazık ki oluyor. Bütün tedbirlere rağmen oluyor. Sayın Baykal ve diğer milletvekilleriyle ilgili olan olay. Derin devlet dediğiniz olay var ya boş durmuyor onlar da çalışıyor. Bunlar devletin içine sızmış vaziyette, bunlar var.'

Haber7



Bu haber 1,490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,450 µs