En Sıcak Konular

Gül ve Erdoğan'ın yemekleri kontrol ediliyor!

27 Aralık 2012 10:33 tsi
Gül ve Erdoğan'ın yemekleri kontrol ediliyor! "Özal Zehirlendi" iddiaları devletin zirvesini bu konuda ek önlemler almaya yönlendirdi. Gül ve Erdoğan'ın yemekleri sürekli kontrol ediliyor.

'Özal zehirlendi' iddiası Köşk ve Başbakanlık yemeklerinde bile ek önlemler getirdi. Star Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın yediği her yemekten numune alınıyor. Önlemler yurtdışıgezileri için de geçerli.

ÇEŞNİCİBAŞI YEMEKLERİ KONTROL EDİYOR

8'inci Cumhurbaşkanı Özal'ın zehirlendiği yönündeki iddialar, bu tarz bir olayın tekrarlanmaması için Devletin Zirvesinde "Çeşnicibaşı" önlemlerini getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın yurtdışıziyaretlerindeyedikleri her yemeğinnumunesi Ankara'ya gönderiliyor. Türkiye'de devletin zirvesi, gelişmişdünya ülkelerinin liderlerinde olduğu gibi, "Hayatları, yaşamlarından daha önemli" ilkesiyle korunuyor. Bu ilke, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın asla aynı uçakta seyahat etmemesinden, yiyip içtiklerinin kontrolüne kadar uzanıyor.

Diyetisyenler her öğün iş başında

Bu çerçevede, Köşk diyetisyeni Dç. Dr. Fatih Uyar ile Başbakanlık diyetisyeni Hasan Hüseyin Yağan, Gül ve Erdoğan'ın güne başlamasından, uyudukları ana kadar süren tüm mesailerinde yanında bulunuyor. Diyetisyenler, sabahkahvaltısından, akşam yemeğine, ara öğünlerden içeceklere kadar tüm güne yayılan beslenme çizelgesini belirlerken, o gün harcanan enerjiyi, mesaininyoğunluğunu ve yapılan sürprizikramları da hesaba katıyor.İkramlar da diyetisyenler tarafından kontrol edilmekle kalmıyor, numunesi alınarak,Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderiliyor.

YEMEĞİN 3'TE BİRİ ANKARA'YA

Önlemler bununla da sınırlı değil. Diyetisyenler, Gül ve Erdoğan'ın yurtdışıtemaslarınada katılıyor. Bu ziyaretlerde, et başta olmak üzere, birçok gıdamaddesi, Türkiye'den sağlanıp, ilgili ülkeye gönderiliyor. Misafir ülkenin Gül ve Erdoğan onuruna verdikleri yemeklerin hazırlanma sürecinde de diyetisyenler mutfaktaki yerlerini alıyorlar. Gül ve Erdoğan içinhazırlananyemekleri önceden tadarak, Osmanlı'daki "Çeşnicibaşı"görevini de üstlenen diyetisyenler,yemeklerin 1/3'ioranını ayırıp, Ankara'ya gönderiyor.

Bu haber 987 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs