En Sıcak Konular

'Üniversiteye yatırım karşılıksız kalmayacak'

26 Aralık 2012 19:32 tsi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kriz nedeniyle birçok ülkenin üniversitelerin ödeneklerini kestiğini belirterek, ''Biz çok şükür üniversitelere tam gaz yatırım yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Karaman'a gelen Yılmaz, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay'ı makamında ziyaret etti

Ardından Karaman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları gezen Yılmaz, fabrika sahiplerinin taleplerini dinledi.

Daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne geçen Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen'den üniversite hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin 2 milyon liralık ek ödenek talebi olduğunu, bu talebi dün onayladıklarını açıkladı.

Sadece bir eğitim ve araştırma kurumu değil, aynı zamanda bir kalkınma kurumu olan üniversitelerin, bulundukları yöreyi değiştirip, dönüştürdüğüne işaret eden Yılmaz, artık üniversitelere ''girişimci üniversite kavramıyla'' baktıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Modern üniversite dönemi geride kaldı. Şimdi girişimci üniversite kavramı var. Kendisi inisiyatif alan, şehrin, bölgenin gelişimini takip eden, katma değer üretecek projeler geliştiren, fikirler, yenilikler üreten, bunu da sanayiyle, toplumla ilgili tüm kesimlerle yapan bir üniversite... Biz diyoruz ki; vatandaşın vergileriyle bunları destekliyoruz ama araştırma ve proje olarak, teknoloji olarak bunlar halka geri dönecek.''

-''Üniversitelere tam gaz yatırım yapmaya devam ediyoruz''-

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne bu yıl 24 milyon liralık ödenek ayırdıklarını dile getiren Yılmaz, ''Bunlar gerçekten önemli rakamlar. Kriz nedeniyle birçok ülke üniversitelerin ödeneklerini kesiyor. Biz çok şükür üniversitelere tam gaz yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bunun sonuçlarını da önümüzdeki süreçte alacağız inşallah'' diye konuştu.

Yılmaz, daha sonra Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'yu makamında ziyaret etti. Uğurlu, ziyarette bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında Yılmaz'a bilgi verdi.

Ardından AK Parti İl Teşkilatını ziyaret eden Yılmaz, burada partililerle bir araya geldi. Partililere hitap eden Yılmaz, Karaman'daki ziyaretlerinde kentin meselelerini konuşup, tartıştıklarını belirtti.

-''Türkiye'yi adeta yeniden ayağa kaldırdık''-

Karaman'ın ihracatının her geçen gün daha da arttığını anlatan Yılmaz, kentin bisküvi sanayi ve tarım gibi birçok alanda büyük bir ekonomik güç haline geldiğini bildirdi.

Bugün Türkiye'nin her alanda 10 yıl öncesiyle mukayese dahi edilemez noktaya geldiğini vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak bu bizi rehavete sevk etmemeli. Çok önemli ilerlemeler, başarılar sağladık. Yollar, hızlı trenler, okullar, hastaneler, üniversiteler yapıldı. Türkiye'yi adeta yeniden ayağa kaldırdık, inşa ettik. 1. lig ülkeler arasında olmak istiyorsak, mutlaka daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Onun için eğitimde daha fazlasını yapacağız, daha fazla teknoloji üreteceğiz, yargı ve adalet sistemimizi daha iyi çalıştıracağız.''

Yılmaz'a, burada partililer tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

 aa

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs