En Sıcak Konular

Aslan: ODTÜ'de polis görevini eksik yaptı

26 Aralık 2012 17:48 tsi
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'de katıldığı program öncesi çıkan olaylarda polisin görevini yaptığını söyleyerek, "Bana göre de biraz eksik yapmıştır" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, kentteki bir lokantada basın toplantısı düzenledi. İlk olarak Tokat gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Aslan, daha sonra gündeme ilişkin soruları cevapladı. Aslan bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde böcek bulunmasıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

"Türkiye'de belli bir süredir belli insanların dinlenme kaygısı var. Tabi ki gayri yasal dinlemelerden bahsediyoruz. Sayın Başbakımızın evinin altındaki çalışma ofisinde böceğin bulunmuş olması insanların bu kaygısını doğruluyor. Yani bir ülkenin Başbakanı dahil gayri yasal dinlenmeye çalışıyorsa gerçekten bir sıkıntı var demektir. Bu noktada ciddi tedbirler var. Ama her şeyi yasal tedbirle çözmeniz mümkün değil. Belki bununla birlikte bu dinleme olayları ile ilgili hassas tedbirler alınacaktır. En azından buna vesile olacaktır."

Kendisinin dinlenme kaygısının olmadığını söyleyen Aslan, "Telefonda ya da özelde ne konuşuyorsam dışarıda da onu konuşuyorum. O yüzden dinlensem bile böyle bir sıkıntım, problemim yok. Ama bunu bilme şansımız da yok" dedi.

POLİS EKSİK BİLE YAPTI

Milletvekili Zeyid Aslan, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili sorular üzerine ise şunları söyledi:

"ODTÜ'te öğrencilerle polis arasında çıkan bir kavgayı doğru bulmuyorum. Orada Türkiye belki dünyada en fazla 10 tane ülkeye nasip olan bir güzelliği gerçekleştirdi. Kendi uydusunu uzaya fırlattı. Bu teknolojik bir başarıdır, ülke için de önemli bir başarıdır. Böylesi bir başarının yapıldığı ortamda ODTÜ gibi teknik bir üniversitede öğrencilerin farklı bir anlayışla ortaya çıkıp protesto yapmış olmalarını şahsen anlamış değilim. Neyi protesto ettiler onu da anlamış değilim. Yani Türkiye'nin böylesine güzel bir başarısını mı protesto ediyorlar. Eğer protesto ediyorlarsa o insanların bu ülkenin vatandaşı olduğundan, bu ülkeyi ne kadar çok sevdiklerinden şüphe etmek lazım. Kaldı ki sonrasında yapılan çalışmalarda o protesto gösterisine katılanlarının birçoğunun ODTÜ öğrencisi olmadıkları, başka yerlerden geldikleri, bir takım ideolojik grupların mensubu olarak başka yerlerde benzer gösterilere katıldıkları tespit edildi. Orada bir kavga yok. Elbette yasal olmayan bir gösteriye yasal şekilde polisin müdahalesi var. Bu sert midir, sınırı açmış mıdır bu ayrı bir tartışma konusu. Ama çantalarınızda molotof taşıyorsanız, çantalarınızı taşla doldurup oraya gitmişseniz yani burada polisin sert davrandığından bahsetmenin hiç bir anlamı yok. Öncelikle öğrenci sıfatı taşıyan insanların sırtlarında ki çantalarında molotofun veya taşların niye olduğunu sorgulamak gerekir. Türkiye'de bazı kesimlerin polisin niye sert davrandığını sorgulamasını şahsen ayıplıyorum. Önce öğrenci kimliği taşıyanlar içinde defter, kitap, kalem olması gereken çantalarının içinde molotof ve taşlar neden var diye sorgulanması gerekir. Eğer birileri suç işliyorsa elbette ki polisin görevi de suç işleyenlere karşı müdahale etmek ve suçun önlenmesini sağlamaktır. Ben şahsen orada polisle öğrenciler arasında bir arbede olduğunu düşünmüyorum. Polis görevini yapmıştır. Bana göre de biraz eksik yapmıştır."

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs