En Sıcak Konular

İhraç edilen başkan: Kılıçdaroğlu'nu uyarmıştım

26 Aralık 2012 14:12 tsi
Partisinden ihraç edilen eski CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanlış bilgilendirildiğini ve o zaman onu oyardığını anattı.

Partisinden ihraç edilen eski CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, hakkında iddiada bulunduğu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ''Dürüst bir insan olduğunu ve böyle işlere asla tevessül etmeyeceğine inandığını'' söylediğini bildirdi.

Özdemir yaptığı yazılı açıklamada, ekim ayında Başkan Özhaseki'nin bazı iddialarına cevap verdiği basın toplantısında, 'yaşananların CHP'ye zarar verdiği' yönündeki açıklamaları üzerine İl Yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edildiğini anımsattı.

Söz konusu iddiaları, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, bütçe görüşmelerinde konuyu ilk kez dile getirdiğinde dönemin İl Başkanı olarak konuyu kamuoyu ile birlikte öğrendiğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

''Böyle bir açıklama benim ve yakın çalışma arkadaşlarımın tamamen bilgisi dışında yapılmıştır. İddiaların dillendirilmesinden sonra Kayseri'deki 125 sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü, Başkan Özhaseki'ye destek açıklaması yapmış. Sayın Genel Başkanı, Genel Merkez'deki makamında ziyaret ettim, STK'ların destek açıklamasını kendilerine göstererek, bu iddiaların Kayseri'de partimize zarar vereceğini söyledim. Bu iddiaların kamuoyu ile paylaşılmadan önce örgütle paylaşılmasının daha doğru olacağını ifade ettim.

Yaklaşık yarım saat kadar süren görüşmede Sayın Genel Başkana, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin dürüst bir insan olduğunu ve böyle işlere asla tevessül etmeyeceğine inandığımı anlattım. Sayın Genel Başkanın şaşkınlığını gözledim. Bu görüşmeden çıkarken ben de, Sayın Genel Başkanın bir daha bu konulara girmeyeceği şeklinde bir kanaat oluştu.''

-Bina 9 katlı değil, 2 katlıydı

İddiaları sürdürmesi üzerine Kılıçdaroğlu'nu doğru bilgilendirmek için çaba harcadığını vurgulayan Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bir benzin istasyonu ile ilgili 9 katlı bina konusunu yaygın bir televizyon kanalında bir gazetecinin karşısında anlattığını görünce, tekrar arayarak o binanın 9 katlı değil, 2 katlı olduğunu belirtip kendisine yanlış bilgi verildiğini ifade ettiğimi belirtmiştim. Söz konusu iddialar ile ilgili bugün geldiğimiz nokta, o gün Sayın Genel Başkana yaptığım uyarıların doğruluğunu bir kez daha göstermiştir. İddialarla ilgili verilen yargı ve tazminat kararları bunun da teyidi olmuştur. Benim Sayın Genel Başkana yönelik uyarılarım ve daha sonra yaptığım açıklamalar partiye karşı değil, partimizin zarar göreceği endişesini dile getirmeye yöneliktir. İl Yönetim Kurulu, hakkımda çıkan haberleri tekzip etmediğim ve yalanlamadığım gerekçesiyle, tüzük ve yönetmeliklere aykırı bir taleple, İl Disiplin Kurulundan ihracımı istemiştir. Disiplin Kurulu Başkanı'nın AKP üyesi çıkması nedeniyle Disiplin Kurulundan düşmesi gerekmesine rağmen böyle bir hukuksuzluğu içine sindirenler, CHP'yi küçültmek amacıyla ellerinden geleni yapmaya çalışmaktadırlar. Benim ihraç edilmemle CHP büyüyecekse 'eyvallah' der, geçeriz.''

AA



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,255 µs