En Sıcak Konular

PKK'lı Duran Kalkan'dan ''hezimet'' itirafı

26 Aralık 2012 08:33 tsi
PKK'lı Duran Kalkan'dan ''hezimet'' itirafı PKK'nın çatı yapılanması KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, örgütün 2012'de büyük başarısızlıklar yaşadığını itiraf etti.

KCK’nın Sözde Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, “2012’de başarısız olduk” itirafında bulundu.

Bölücü terör örgütü “final yılı” ilan ettiği “2012”de, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile büyük bir hüsrana uğratılırken, KCK'dan çarpıcı bir itiraf geldi: “2012'de başarısız olduk.

Final yılı ilan ettiği 2012 yılı içinde şehirler ve kırsal alanda büyük eylemler gerçekleştirmeyi planlayan PKK /KCK bu uğurda okulları, öğretmenleri, siyasileri hedef almış, bayrak dikme çabasına girişmiş, Diyarbakır'ı Tahrir'e çevirmeye çalışmıştı. Ancak hiçbir planı tutmadı.

Sonuna yaklaştığımız 2012 yılı içinde asker-polis işbirliğiyle bölücü terör örgütü mensuplarına karşı düzenlenen başarılı operasyonlarla PKK/KCK'nın kanlı eylemleri bertaraf edilirken, örgüte büyük darbe indirildi. 2012 yılı içindeki bu genel tablo bizzat KCK yöneticileri tarafından da itiraf edildi.

KCK: BU YIL BAŞARISIZ OLDUK YENİ HEDEF 2013

Hükümet, güvenlik güçleri ve duyarlı bölge halkının örgüte karşı başarılı ve kararlı duruşu ile hüsrana uğrayan örgütten çarpıcı itiraflar gelmeye başladı. PKK'nın çatı yapılanması KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan yaptığı bir açıklamada, 2012 yılının başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek, mevsim koşullarının ve yetersiz planlamanın bunda etkili olduğunu savundu. Kalkan açıklamasında, “2011 ve 2012'den çıkartılan derslerle, 2013'te taktiksel açıdan daha yüksek bir savaş verilecek. Deneyim, vuruş gücü yüksek, gizlilik ve hareketlilikte mesafe kat etmiş, savaşmaya ve kazanmaya hazır bir konuma ulaştırılacaktır. Gerillanın gücü ve etkinliği esas olarak 2013 yılında ortaya çıkacak” iddialarında bulundu.

OKUL YAKTILAR HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Örgüte adam kazandırabilmek için Kürt çocukların cahil kalmasını isteyen PKK, Doğu ve Güneydoğu'da birçok okula saldırılar düzenleyerek eğitim-öğretimi sekteye uğratmaya çalıştı. Ancak bölge halkı, örgüt yandaşlarına büyük bir tepki göstererek PKK'nın karşısında durdu.

Bu yıl başta Gaziantep ve Hakkari olmak üzere, PKK sivillere yönelik bombalı saldırılar düzenledi. Gaziantep'teki saldırıda, halk yürüyüş yaparak teröre lanet okurken, Hakkari'de ölen Kürt gencin ailesi, taziyeye gelen BDP'lileri kapıdan kovdu.

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİNİ KURTARDI

Teröristler bölgedeki birçok okulu basarak, öğretmenleri kaçırmaya kalktı. Fakat köylüler ve öğrenciler öğretmenlerinin peşine giderek teröristlerin elinden öğretmenlerini kurtardı.

BAYRAK DİKMEK İSTEDİLER

Yüzlerce PKK elemanı, özellikle Hakkari ve Şırnak'ın ilçelerine saldırarak resmi binalara örgüt bayrağını asmak istedi. Ancak güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile onlarca terörist öldürülerek PKK'lılar geri püskürtüldü.

DİYARBAKIR'I TAHRİR'E ÇEVİRME GİRİŞİMİ

PKK ve siyasi uzantısı BDP'nin, Diyarbakır'ı ‘Tahrir Meydanı'na çevirme' stratejisi doğrultusunda, gerginlik tırmandırılıp kaos çıkararak bütün dünyanın gözünün buraya çekilmesi planının da başarısızlıkla sonuçlandığı görüldü.

AÇLIK GREVİ TUTMADI

PKK'nın talimatıyla, tutuklu bulunan örgüt üyeleri tarafından başlatılan açlık grevlerinde, örgüt istediğini alamadı. Hükümetin, PKK'nın taleplerine karşı dik bir tutum sergilemesi teröristlerin geri adım atmasına neden oldu.

GÜVENLİK GÜÇLERİ BAŞARILI OLDU

BDP, KCK ve PKK'ya karşı, hem hükümet hem de güvenlik güçleri koordineli çalışarak başarılı işler çıkardı. Şehirde KCK'lılara, dağda PKK'lılara karşı yapılan operasyonlarla örgüt çok büyük zayiata uğratıldı. BDP'nin bitmek bilmeyen taleplerine karşı ise, Hükümet sert karşılık verdi.

Yeni Akit



Bu haber 1,429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,942 µs