En Sıcak Konular

Sigorta bedeli bin 500 liraya yükseldi

25 Aralık 2012 16:15 tsi
Kaza yapmış bir otomobilin sigorta bedeli bin 500 liraya kadar yükseliyor...

Sigorta şirketlerinin başlattığı yeni uygulamayla, kaza yapan sürücülerin zorunlu trafik sigortası bedelini, kaza yapmayan sürücülere oranla 2-3 kat daha fazla ödemeye başladığı bildirildi.

Her araç sahibince yaptırılması kanunen zorunlu bulunan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek zararları güvence altına alan trafik sigortası ücretinde son dönemde artış olurken, özellikle kaza yapan sürücülerin ödeyeceği miktarda 3 kata varan oranda yükseliş olduğu belirtildi.

Diyarbakır Sigortacılar Dernek Başkanı Gaffur Türkay AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından öneri niteliğinde duyurulan zorunlu trafik sigortası bedelinin, sigorta şirketlerine göre farklılık gösterdiğini söyledi.

Son dönemde şirketlerin ''hasar oranının yüksekliği'' nedeniyle zorunlu trafik sigortası fiyatında artış yaptığını ancak özellikle kaza yapmış sürücülere ait araçlardaki artışın çok daha fazla olduğunu ifade eden Türkay, geçen yıl 100-150 liraya yaptıkları bir otomobilin trafik sigortasının son günlerde 400-450 liraya kadar yükseldiğini kaydetti.

Kaza yapan sürücülerin trafik sigortası bedelini çok yüksek miktarda ödemeye başladığını vurgulayan Türkay, şöyle konuştu:

''Kaza yapmamış sürücüye ait bir otomobilin sigorta bedeli 400-450 lira tutarındayken, aynı araç için kaza yapmış sürücü 2-3 kat daha fazla ödeyecek. Kaza yapmış bir otomobilin sigorta bedeli bin 500 liraya kadar yükseldi. Sigorta şirketlerine sorduğumuzda, sebebini hasar oranının yüksekliği olarak gösteriyorlar. Gerek bölge gerekse de Türkiye genelinde hasarların çok fazla olduğunu dile getiriyorlar. Dolayısıyla tüketicilere şunu söylemek istiyorum; tüketiciler çok dikkatli olmalı. Sürücüler çok daha dikkatli araç kullanmalı. Hasar dosyaları açtırmamaları lazım. Açtırdıkları zaman örneğin 1 liraya yaptıkları sigorta bedeli 3-5 kat yükselebiliyor. Sürücüler çok daha dikkatli araç kullanmalı.''

21 plakalı araçların sigorta primi çok yükseldi

Dernek Başkanı Türkay, yine son dönemde özellikle Diyarbakır plakalı araçların trafik sigortası priminin de çok yükseldiğini ifade ederek, ''Eskiden Ankara, İstanbul ve İzmir gibi trafik yoğunluğu fazla olan kentlerin trafik sigortası bedeli diğer illere göre yüksekti. Ama son 6 aydır artık her şeyi alt üst edilmiş durumda. Daha önce Diyarbakır plakalı bir aracın sigortasını 100 lira bedelle yaparken, aynı model ama İstanbul plakalı aracın 300 liraydı. Şimdi ise Diyarbakır plakalı araçlar; İstanbul, Ankara ve İzmir plakalı araçları geçmiş durumda'' dedi.

Türkay, son dönemlerde sigorta şirketlerinin ''hasar oranının yüksekliği'' nedeniyle Diyarbakır'daki acentelerini iptal etmeye başladığını, bu nedenle acentelik yapan kişilerin mağdur olduğunu dile getirerek, bu sıkıntının giderilmesi için ilgili kuruluşlardan yardım talep etti.

Aracının trafik sigortasını daha önce 400 liraya yaptırdığını ancak bu bedelin şimdi bin 20 liraya yükseldiğini belirten sürücü Mehmet Baran ise, trafik sigortası bedelinin 3 kat artış olmasına tepki gösterdi.

(AA)

Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,822 µs