En Sıcak Konular

'DHKP-C' davasında yeni gelişme

25 Aralık 2012 13:40 tsi
'DHKP-C üyesi oldukları ve propagandasını yaptıkları' iddiasıyla açılan davada, savunması alınamayan Gözde Demirel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.


Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Umut Şener, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, sanık Gözde Demirel'in ifadesinin alınması için Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat yazısına cevabın geldiğini, ancak Demirel'in ifadesinin alınamadığını belirtti.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, tutuklu sanık Şener'in soruşturma aşamasında tefrik olduğu 2011/989 soruşturma sayılı dosya üzerinden dava açılıp açılmadığının araştırılmasını, dava açıldıysa incelenmesini ve varsa sanıklar hakkındaki delillerin dava dosyasına aktarılmasını istedi.

Özgür, savunması alınamayan sanık Gözde Demirel'in ifadesinin alınmasını ve sanık Umut Şener'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Şener'in avukatı Betül Vangölü Kozağaçlı, müvekkili hakkındaki ortam dinlemelerinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Sanık Şener de söz alarak, ''Tahliyemi istiyorum'' dedi.

Verilen aranın ardından kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, Gözde Demirel hakkında yakalama kararı çıkartıldığını, Şener'in tutukluluk halinin devamına karar verildiğini ve Şener'in soruşturma aşamasında tefrik olduğu 2011/989 soruşturma sayılı dosyanın istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Mahkeme önceki duruşmada, tutuklu sanıklar Gözde Erdal, Dursun Turna, Hüseyin Teke, Ender Özçiftçi, Halil Top ve İbrahim Devrim Top'un tahliyesine, sanık Umut Şener'in ise tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

-İddianame-

İddianamede, örgütün sorumlusu oldukları iddia edilen Umut Şener ile Gözde Erdal'ın, ''DHKP-C'ye üye olma'' suçundan 15 yıla, ''örgütü propagandasını 4 kere yapma'' iddiasıyla da 20 yıla kadar olmak üzere toplam 35 yıla, örgüt üyeliğinin yanı sıra propaganda suçunu 13 kez işleyen Halil Top'un ise 80 yıla kadar hapsi isteniyordu.

İddianamede Dursun Turna, Ender Özçitçi, İbrahim Devrim Top ve İbrahim Eral'ın ''DHKP-C üyesi olmak ve propagandasını yapmak'', Hüseyin ve Gözde Teke'nin ''DHKP-C üyesi olmak'', Abdulkadir Yıldız, Hüseyin Gezer, Can Yücel ve Coşkun Şenol'un ''örgüt adına suç işlemek suretiyle örgüt üyesi olmak'', Gözde Demirel, Murat Can Öztürk ve Selim Kabasakal'ın ise ''örgüt propagandası yapmak'' suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyordu.



Bu haber 1,026 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,919 µs