En Sıcak Konular

CHP'li Loğoğlu Türkiye'yi şikayet etti

25 Aralık 2012 13:40 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Batı ülkelerinin yöneticilerine gönderdiği mektupta, demokrasiye bağlı herkesin Türkiye'deki rahatsızlık veren gelişmeler üzerinde düşünmesi ve demokrasiye sahip çıkması gerektiğini savundu.

CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Loğoğlu, başta AB ülkelerinin yöneticileri olmak üzere Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi başkanlarına, bu iki parlamentonun Türkiye raportörlerine, AB Komisyonuna, Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyalist Partisi'ne bir metin gönderdi.

Faruk Loğoğlu metinde, AK Parti'nin Türkiye'de demokrasinin ölüm fermanını imzalamaya hazırlandığını, ülkedeki demokratik yönetim ve politika anlayışına meydan okuyuşunun, bugün artık sürekli, açık ve topyekun bir hal aldığını ileri sürdü.

AKP'nin, evrensel değerlere yönelik saldırılarının hız kazandığı ve eleştirilere tamamen kapalı bir hal aldığı iddiasında bulunan Loğoğlu, hukukun üstünlüğünün, uzun bir zamandır Türkiye'nin gerçeği olmaktan çıktığını, yargının, bağımsız olmadığını iddia etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, haklarında mahkumiyet kararı olmaksızın devam eden davalarının sonucunu bekleyen tutuklu milletvekillerinin de görevlerini ifa edebilmek üzere serbest bırakılmadığını belirterek, basın ve medya özgürlüğünün hükümet tarafından çok sıkı bir biçimde kontrol altında tutulduğunu, Türkiye'nin, tutuklu gazetecilerin sayısı bakımından dünyada ilk sırada yer aldığını savundu.

Metinde, Başbakana Recep Tayyip Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığına ilişkin sözlerine de yer veren Faruk Loğoğlu, Erdoğan'ın Türk demokrasisinin bel kemiğini kırmak amacıyla son olarak yeni bir hamle yaptığını, bu hamlenin gerçek demokrasinin vazgeçilmezi güçler ayrılığı ve kontrol mekanizmaları prensiplerine karşı yapılmış doğrudan bir saldırı olduğunu ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın söz konusu ifadelerini, Türk parlamenter sistemini, tüm güçlerin tek bir kişinin elinde toplanmasını öngören başkanlık sistemine dönüştürme hedef ve gayreti olarak niteleyen Loğoğlu, ''İşte bu nedenlerle demokrasiye bağlı olan herkes Türkiye'deki bu fevkalade rahatsızlık veren gelişmeler üzerinde düşünmeli ve demokrasiye sahip çıkmalıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

AA



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,001 µs