En Sıcak Konular

ABD, Afrika'ya çıkarma yapıyor!

25 Aralık 2012 11:29 tsi
ABD, Afrika'ya çıkarma yapıyor! 3500 asker kimin peşinde?

ABD ordusunun, Pentagon'un ''radikallerle'' mücadele konusunda eğitim çabalarını artırması çerçevesinde gelecek yıl başında yaklaşık 35 Afrika ülkesine küçük askeri timler göndermeye başlayacağı bildirildi.

 Afrika ülkelerine gönderilecek timlerin, eğitim ve donanım çalışmalarıyla sınırlı olacakları, Savunma Bakanı'ndan özel, ek onay olmadan askeri operasyonlar yapmalarına izin verilmeyeceği belirtildi.

 Bu türde ilk timlerle öncelikli olarak hedef alınacakların, El Kaide ile bağlantılı örgütlerin aktif olduğu Libya, Sudan, Cezayir ve Nijer gibi ülkeler oldukları, Eşşebab militanlarıyla savaşan Kenya ve Uganda gibi ülkelere de yardım edileceği kaydedildi.

 ABD ordusunun bölge için hali hazırda yaklaşık 100 farklı eğitim, tatbik ve diğer faaliyet planları bulunurken, yeni programın, kaydadeğer kültür ve dil sorunlarıyla karşı karşıya olduğu düşünülüyor.
 Afrika'ya gönderilecek tim üyelerinin büyük ölçüde rütbeli asker ve subaylardan oluşacağı, timlerdeki asker sayısının birkaç kişiden 200'e kadar değişeceği, belirli eğitimler için nadir durumlarda bunun yaklaşık 800 kişilik bir tabur olabileceği bildirildi.

 ABD ordusunun, Afrika'daki silahlı kuvvetlerle kültürel engelleri aşmak amacıyla bazı Afrika ülkelerinden uzmanlar ve askerler bulmaları için hizmet kuruluşlarıyla, büyükelçiliklerle ve profesyonel örgütler ağıyla iletişime geçtiği, uzmanların, eğitim sırasında kullanılabileceği, askerlerin programa başlandığında timlerle birlikte seyahat edebileceği ve timlere danışmanlık yapabileceği belirtildi.

 Birçok Afrika ülkesinin, kendi ordularını inşa etmeye çalışırken, sahillerinde korsanlarla mücadele ederken, uyuşturucu kaçakçılığını, adam kaçırmayı ve diğer isyan faaliyetlerini bitirirken ABD'nin eğitimine veya desteğine hevesli olduğu biliniyor.

A.A.



Bu haber 1,939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs