En Sıcak Konular

BM, Myanmar hükümetini uyardı

25 Aralık 2012 08:49 tsi
BM Genel Kurulu'nda alınan kararda Myanmar hükümetinden Rohingya Müslümanlarının tüm insani haklarının korunmasını istedi.

BM kararında Myanmar'da kaydedilen olumlu gelişmelerden memnuniyet duyulduğu, ancak Arakan eyaletindeki Müslüman ve Budistler arasında yaşanan din temelli çatışmalardan ciddi kaygı duyulduğu belirtildi.

Kararda, Myanmar hükümetinden "Arakan'da yaşayan Müslüman Rohingya azınlığının durumunun iyileştirilmesi için harekete geçilmesi ve Müslüman Rohingyaların bir tabiyete mensup olma hakkı da dahil olmak üzere tüm insan haklarının korunması" talep edildi.

Myanmar hükümetinin siyasi reformlar, demokratikleşme, ulusal uzlaşı ve insan hakları konularındaki önemli girişimlerinin dikkate alındığı kaydedilen raporda, buna karşılık devam eden insan hakları ve temel özgürlük ihlallerinden duyulan kaygı dile getirildi.

Kararda hükümete, siyasi mahkumların serbest bırakılması sürecine devam edilmesi, hapishanelerde kalanların kimliklerinin belirlenmesi ve suç işleyen yetkililerin yasal dokunulmazlıklarının kaldırılması için gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulunuldu.

BM kararında, Müslüman Rohingyalılar ile Myanmar'dan bağımsızlık elde etmek için silahlı mücadele yürüten Kaçin etnik azınlığın adları özellikle belirtilerek, hükümetten, "ayrımcılık, insan hakları ihlalleri, şiddet, şiddet nedeniyle ortaya çıkan göç, çeşitli etnik azınlıkları etkileyen ekonomik mahrumiyeti ele alan girişimlere hız vermesi" istendi.

aa



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs