En Sıcak Konular

Ukrayna’da hükümet kuruldu

24 Aralık 2012 20:46 tsi
Ukrayna'da 28 Ekim'de gerçekleşen genel seçimler akabinde bugün kurulan kabine ilk u toplantısını yaptı.



Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, hükümeti kurma görevi verdiği Başbakan Nikolay Azarov'un kabinesini onayladı.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç, imzaladığı kararnamesi ile iki tane yeni bakanlık da oluşturdu. Yeni düzenleme ile kaldırılan Olağanüstü Haller Bakanlığı'nın yerine Olağanüstü Haller Ukrayna Teşkilatı kuruldu.

Öte yandan yeni kabinede eski hükümetten sadece 6 bakan yerinde kaldığı bildirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Ukrayna Başbakanı birinci yardımcısı olarak eski Merkez Bankası Başkanı Sergey Arbuzov atandı. Başbakan Azarov'un yardımcıları arasında; eski Enerji Bakanı Yuriy Boyko, eski Dnepropetrovsk Valisi Aleksandr Vilkul, eski Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko yer aldı.

Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı olarak Merkez Bankası Kurulu Başkanı İgor Prasolov atandı. Enerji bakanı olarak ise eski Çevre Bakanı Eduard Stavitskiy atanırken Bölgesel Kalkınma, Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak eski Dnepropetrovsk Vali Yardımcısı Gennadiy Temnik, Çevre ve Tabi Kaynakların Bakanı olarak ise Oleg Proskuryakov görevlendirildi.

Ukrayna Devlet Demiryolları şirketinin eski Genel Müdürü Vladimir Kozak, Boris Kolesnikov'un yerine Altyapı Bakanı olarak atandı.

28 Ekimde yapılan parlamento seçimlerinde barajı aşamayan "Ukrayna İleri!" (Ukraina Vpered) Partisi Lideri Natalya Korolevskaya ise Sosyal Politika Bakanı olarak meclis dışından atandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı olarak ise Bölgeler Partisi milletvekili Leonid Kojara atandı. Savunma Bakanı olarak Bölgeler Partisi'nden milletvekili Pavel Lebedev (İnter Car Group Holdingin onursal başkanı) atandı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko, Sağlık Bakanı Raisa Bogatıreva, Finans Bakanı olarak Yuriy Kolobov, Milli Eğitim Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığın başında Dmitriy Tabaçnik ve Tarım ve Gıda Bakanı Nikolay Prisyajnük görevinde kaldı.

Vergi İdaresi ile Gümrük İdaresi birleştirilerek Ukrayna Gelir ve Vergi Bakanlığı'na çevrildi; bakan olarak da eski Veri İdaresi Başkanı Aleksandr Klimenko görevlendirildi.

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs