En Sıcak Konular

Antalya'da düşen uçak 5 kez kaza yapmış!

24 Aralık 2012 17:47 tsi
Hava Sporları Federasyonu Antalya Temsilcisi Zeki Gök, 2 kişilik microlight uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Yusuf Karaoğlu'nun daha önce kendi yaptığı deneysel çalışmalarını test ederken birkaç defa kaza yaptığını söyledi.

Zeki Gök, yaptığı açıklamada, Yusuf Karaoğlu'nun Türkiye'de bu işle uğraşan herkesin tanıdığı bir insan olduğunu belirtti.

Karaoğlu'nun microlight uçaklar konusunda deneysel çalışma yapacak kadar üst düzey teknik bilgiye sahip bir insan olduğunu dile getiren Gök, ''Yusuf Karaoğlu bildiğim kadarıyla 3 kaza yapmıştı, ama diğer arkadaşlar 5 kaza yaptığını söylüyor. Bunlar, kendi yaptığı deneysel çalışmalarını test ederken meydana gelen kazalardı. Hepsinden kurtulmayı başarmıştı'' dedi.

Kazanın oluşu konusunda henüz net bilginin olmadığını vurgulayan Gök, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden kaza kırım ekibinin gelip inceleme yapacağını bildirdi. Kazaya bakıldığında, havada kanatla gövdenin ayrılmasının söz konusu olmadığını söyleyen Gök, ''Görgü tanıkları bir motor sesi algılamışlar, motor kaybı şeklinde bir tahmin var. Yukarıda parçalanma yok, ağaca takıldıktan sonra kanat ve gövdenin ayrılması sonucu yangın çıkıyor. Tahminlerimiz bu yönde'' diye konuştu.

Yusuf Karaoğlu'nun kullandığı planörlerin bakım ve onarımlarını kendisinin yaptığını dile getiren Gök, Karaoğlu'nun teknik arızaları çok iyi analiz ettiğini ifade etti. Deneysel konularda çok başarılı olduğunu belirten Gök, ''Böyle bilgili bir insanın sıradan bir teknik kazayla hayatını kaybetmesi mümkün gözükmüyor'' diye konuştu.

''Ölürsem havacılıkta, bu uğurda öleyim' diye konuşurdu''

Microlight uçaklar konusunda eğitmen pilot Hakan Gürkan, Yusuf Karaoğlu'nun kendisinin eğitmeni olduğunu söyledi. Bu konuda duayen bir kişiyi kaybetmenin acısını yaşadıklarını kaydeden Gürkan, ''Hepimizin hocasıydı, hayat dolu bir insandı'' dedi.

Kazanın nasıl meydana geldiği ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Gürkan, uçağın mekanik bir arızadan düşmüş olabileceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Evli ve iki çocuk babası Yusuf Karaoğlu'nun kalp krizi geçirmiş olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiğini dile getiren Gürkan, tüm bunların önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını ifade etti.

Yusuf Karaoğlu'nun daha önce de birkaç defa düştüğünü hatırlatan Gürkan, ''Bütün havacılar gibi Yusuf Karaoğlu da 'Ölürsem havacılıkta, bu uğurda öleyim' diye konuşurdu'' dedi.

AA



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,328 µs