En Sıcak Konular

Abdullah Öcalan'ın ikinci eşi deşifre oldu

24 Aralık 2012 10:11 tsi
Abdullah Öcalan'ın ikinci eşi deşifre oldu Abdullah Öcalan'ın Kesire Öcalan'dan başka bir kadınla da evliliği olduğu ortaya çıktı. Kürt olmayan Eskişehirli bir albayın kızı olan bu isimle ilgili olarak çarpıcı ifadeler var!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçtiğimiz hafta yaptığı bir konuşmada "Öğrenci yurdundayken namaz kılan üç arkadaş" diye bir hikaye anlatmış ve bu üç arkadaşın PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, Merkez Bankası eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz ile iş adamı Yakup İnce olduğunu belitmişti. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Yakup İnce de Öcalan'la ilgili hiç bilinmeyen bir bilgiyi paylaşarak Öcalan'ın ikinci bir eşi ve bu evliliğinden de bir oğlu olduğunu söylemişti.

Bu açıklama üzerine gözler Öcalan'ın ikinci eşinin kim olduğuna çevrildi. Türkiye gazetesinden Melik Duvaklı'nın özel haberine göre, DHP'nin kurucusu Meral Kıdır Öcalan'ın ikinci eşi...

ESKİŞEHİRLİ BİR SUBAY KIZI

Mütedeyyin kesime mal edilen Prof. Dr. Bahriye Üçok suikastında ilginç bağlantılar çıkmaya devam ediyor. Bombalı paketi Üçok'a teslim eden kargo görevlisi Gülay Calap, PKK'nın paravan örgütlerinden Devrimci Halk Partisi (DHP) üyesi çıkmıştı. DHP'nin kurucu lideri ise oldukça ilginç bir isim. Adı Meral Kıdır. Eskişehirli bir albay kızı olan Kıdır, PKK'nın ilk kadrolarından. 1990'da Suriye'den Türkiye'ye gelerek Devrimci Halk Partisi'ni kuran Kıdır, Ergenekon dava dosyasında yer alan belgelere göre emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le sık sık görüşüyordu.

Meral Kıdır Kürt değil. 1978 yılında PKK'ya katılan Kıdır, 1982'de yapılan PKK 2. Kongresi'nde Kesire Öcalan ile birlikte yer alan iki kadından biri. Suriye'de kalırken Öcalan'a en yakın isimlerden biri olan Kıdır, Öcalan'ın Kesire'den sonraki ikinci eşi aynı zamanda.

CEZAEVİNDE KADIN PKK'LILARIN SORUMLUSU OLDU

Kıdır, 1990 yılında Türkiye'ye dönerek sol hareketler içinde bulunan isimleri PKK'ya çekmek amacıyla Devrimci Halk Partisi'ni kurdu. 1994'te DHP'ye yönelik kapsamlı operasyonda ilginç bir bağlantı ortaya çıktı. Yakalananlar arasında bulunan DHP İzmir sorumlusunun 1990 yılında Bahriye Üçok'a bombalı paketi teslim eden Ekspres Kargo çalışanı Gülay Calap olduğu belirlendi. Meral Kıdır da bu operasyonda yakalanarak cezaevine konuldu. Ancak Kıdır, cezaevindeyken de örgütsel faaliyetlere devam etti. Cezaevinde kadın PKK'lıların sorumlusu oldu.

PKK İLE SOL ÖRGÜTLER ARASINDA BAĞLANTI SAĞLIYORDU

Meral Kıdır aynı zamanda PKK ile diğer sol örgütler arasında da bağlantı sağlıyordu. TKPML, TKP(ML) DABK, TİKKO, DHKP-C ile irtibat halindeydi. O dönemde PKK bu örgütlerle ortak pek çok eyleme imza attı. Ergenekon iddianamesinde yer alan belgelere göre bir subay kızı olan Meral Kıdır'ın bazı askeri şahıslarla da bağlantısı bulunuyordu.

VELİ KÜÇÜK İLE SIK SIK GÖRÜŞÜYORDU

Ergenekon sanıklarından Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Meral Kıdır ile sık sık görüştüğü iddiaları yer alıyor. İşte Ergenekon iddianamesinde yer alan o ifadeler: "Veli Küçük'ün Giresun'da görev yaptığı dönemde DHP'nin Dursun Karataş'la arasının iyi olduğunu, Öcalan'la da arasının iyi olduğunu, bunun başında da Meral Kıdır isimli bir bayanın olduğunu ve bu bayanın cezaevinde olduğunu, Veli Küçük'ün bu bayana mektup göndererek; Meral, Dursun'a söyle benim bölgemde PKK ile ittifakı bozsunlar? dediğini, daha sonradan Meral Kıdır'ın Dursun'a mektup göndererek 'Dursun, ben Veli Küçük'ün bölgesinde eylem yapmam. Siz bu hatayı Bedri Yağan'la birlikte yapmıştınız. Ben bu hatayı yaparak örgütümü helak etmem' dediğini anlattığını, Meral Kıdır'la sık sık görüştüğünü..."

ÖCALAN'IN ÇOCUĞU KIDIR'DAN MI?

Öcalan'ın lise yıllarından arkadaşı Yakup İnce, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, "Duyduğumuza göre bu işi MİT takip etmiş. Peşine bir binbaşıyı takmışlar, O'nun kızı ile evlendirmişler. Ondan bir çocukları olmuş. Şu anda o delikanlı için 21 yaşında diyorlar. Ama boşanmış. Bugün eşi ve çocuğu ile alakası yok" ifadelerini kullanmıştı. Bu iddialar doğruysa ihtimallerden biri de Meral Kıdır. 1978 yılında PKK'ya katılan Kıdır, Öcalan'ın Kesire Yıldırım'dan sonraki ikinci eşi. Kesire Yıldırım'ın babası Ali Yıldırım MİT mensubuydu. Meral Kıdır da bir asker çocuğu. Eskişehirli olan Kıdır'ın babasının albay olduğu biliniyor.

haber7



Bu haber 1,320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,816 µs