iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Tahran Ankara'yı ne kadar kızdırdı?

24 Aralık 2012 10:20 tsi
Tahran Ankara'yı ne kadar kızdırdı? Başbakan Erdoğan daha önce İçişleri Bakanı'nın sözleri için "ağır olur" demişti. Bu kez "hafif kaldı" diyebilir... iyibilgi özel

Kasım ayının son haftası, Tahran-Ankara hattında karşılıklı olarak son derece sert mesajlar verilmiş, Türkiye adına en ciddi eleştiriler ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ağzından çıkmıştı. Şahin, TRT Haber’de katıldığı bir programda İran'ı açıkça PKK'ya destek vermekle suçlamıştı:

"İran’ın PKK terör örgütüne destek verdiğini biliyoruz. Şemdinli’de Yüksekova’da çatışmalarda yaralanan PKK’lıların İran’daki hastanelerde tedavi edildiğini biliyoruz. Terör örgütü militanlarının ifadeleri de zaten bu bilgileri doğruluyor. İran, Suriye’deki siyasi ilişkilerine ve Türkiye’deki ilişkilerine bağlı olarak terör örgütüne yardım konusunda en azından PKK’nın faaliyetlerine göz yumma konusunda terör örgütünü destekler konumdadır."

Bu sözler üzerine bizzat Başbakan Erdoğan devreye girmiş ve "İran'ın da destek verdiği ifadesi biraz ağır olur. İran'ın içinde PJAK var. O da PKK'nın kolu. Bizim İran'a söylediğimiz şudur; Şu anda, İran, PJAK'a karşı geçmişte verdiği mücadeleyi vermiyor. Orda yumuşama var. Burada ortak mücadele platformunun sürmesini isteriz." diyerek Şahin'in sözlerini yumuşatmaya çalışmıştı.

Aradan tam bir ay geçti ve İçişleri Bakanı Şahin, Aksiyon ve Today's Zaman gazetesi temsilcilerine, Kasım ayındakine benzer 'ağırlıkta' açıklamalarda bulundu. "Terör örgütü, İran’ı barınma, geçiş, eğitim, tedavi, eleman ve finansman temini ve propaganda açısından kullanıyor. Ayrıca bazı silah ve aktarımları da bu bölgeden yapılıyor. Bu kapsamda İran özellikle sınır bölgelerindeki güvenlik önlemlerine özen göstermiyor. Bölgede faaliyetlerini sürdüren teröristler önceki yıllara oranla daha rahat hareket ediyor." diyen Şahin, görünen o ki içerik bakımından bir önceki açıklamasından çok sapmamış. Tek fark, daha önce "İran terör örgütüne destek veriyor" şeklinde kurulan cümle bu kez "Terör örgütü İran'ı kullanıyor" şeklinde ifade edilmiş.

Bir öncek açıklamaya Başbakan'ın "ağır olur" diyerek müdahalesi, Şahin'in o açıklama ile kendi başına insiyatif kullandığına işaret etmişti. Bu sefer de Erdoğan Şahin'in açıklamalarıyla ilgili olarak bizzat devreye girer mi, ilerleyen günlerde göreceğiz. Ancak bunun düşük bir ihtimal olduğuna dair, başbakan kaynaklı işaretler var. Erdoğan, geçtiğimiz hafta canlı yayında "Patriotlar yerleştirilirse 3. dünya savaşı çıkar diyen İran Genelkurmay Başkanı saçmalıyor. İran’da herkes konuşuyor." diyerek İran'a ne kadar kızgın olduğunu açıkça belli etmişti.

Yakın zamanda İran'a dair tellaffuz edilen şu sözler, Şahin'in çıkışının bu kez koordineli olduğunu yansıtıyor.

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 2,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,541 µs