En Sıcak Konular

Obama dışişleri bakanlığına Kerry’yi atadı

22 Aralık 2012 10:41 tsi
Obama dışişleri bakanlığına Kerry’yi atadı ABD Başkanı Barack Obama, resmen ABD senatörü John Kerry'i Dışişleri Bakanlığına atadığını söyledi.

ABD’de bir süre önce görevi bırakacağını ifade eden Hillary Clinton yerine geçecek isim belli oldu. Başkan Barack Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklama bu göreve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı John Kerry atadığını duyurdu. Açıklamasında Kerry’nin dış politikadaki tecrübelerine atıfta bulunan Obama, ABD’nin politikalarını Kerry gibi bilen çok az kişinin bulunduğunu ifade etti.

Obama dışişleri bakanı seçimini Cumhuriyetçileri de memnun edecek bir isimden yana kullandı. Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Susan Rice’ın bu göreve niyeti olmadığını açıklaması üzerine tek aday olarak gösterilen John Kerry ismi Cumhuriyetçi kesimde de memnuniyetle karşılanmıştı.

Açıklamasında Kerry’nin bugüne kadar yaptıklarından övgüyle bahseden Obama, "Amerika dışişleri bakanlığı için sonraki tercihimi duyurmaktan çok gurur duyuyorum: John Kerry'' şeklinde konuştu. Kerry’nin tüm yaşamının kendisini bu göreve hazırladığını belirten Obama, senatonun Kerry ismini hızlı bir biçimde onaylayacağından emin olduğunu da sözlerine ekledi.

Kerry’nin bu göreve getirilmesi için Senato’nun da onayı gerekiyor. Uzmanlar, birçok Cumhuriyetçi dostu bulunan Kerry’nin isminin kolaylıkla onaylanacağını ifade ediyor.

69 yaşında olan Kerry 2004 yılında ABD başkanlığına aday olmuş ancak seçimi Eski Başkan George W. Bush karşısında kaybetmişti.

Obama’nın yakın tarihte, emekli olacak Savunma Bakanı Leon Panetta ve CIA başkanlığından olaylı bir şekilde istifa eden David Petreaus’un yerine de atama yapması da bekleniyor.

Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,479 µs