En Sıcak Konular

Haftasonunda hava nasıl olacak?

21 Aralık 2012 17:38 tsi
Son iki gündür karlı havanın etkisi altında kalan İstanbul'da hafta sonu hava sıcaklıklarının artacağı tahmin ediliyor. Ankara'da ise yağışlı bir hava bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre İstanbul'da cumartesi ve pazar günü hava sıcaklığında 3 ile 4 derecelik artışlar bekleniyor. Ankara ise hafta sonu hava sıcaklığı eksi 3 ve eksi 4 derecelere kadar düşecek. İzmir'de ise hava sıcaklığı hafta sonunda 12 ile 13 derece civarında olacak. Yetkililer, hafta sonu Marmara ile İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görüleceği uyarısında bulunuyor. Çanakkale Boğazı ve Marmara Denizi'nde hafta sonunda kuzey ve kuzey doğudan sert ve soğuk rüzgarların esmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Metin Aydoğan, haftanın son gününde, cuma günü itibariyle soğuk havanın ülkenin büyük bölümünde etkili olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Yağışların da kuzey iç ve doğu bölgelerde devam edeceğini söyleyen Aydoğan, “Hava sıcaklarının azalmasıyla birlikte özellikle iç ve doğu bölgelerimizde görülen yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olduğunu görüyoruz. Kıyı kesimlerimizde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor bugün itibariyle. Rüzgarın da cuma günü akşam saatlerine kadar özellikle Marmara'nın doğusunda yer yer kuvvetli olarak eseceğini tahmin ediyoruz ki hızının saatte 50 kilometrelere kadar çıkacağı bekleniyor. Yapmış olduğumuz değerlendirmelerde cuma gece saatleri ve cumartesi sabah saatlerinde özellikle Marmara'da, iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı bekliyoruz. Kara yollarında buzlanmanın görülebileceğini düşünürsek özellikle sürücülerimizin gece ve sabah saatlerinde sıcaklığın sıfır derecenin altına düştüğü yerlerde mutlaka dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz. İlgililer de bu konuda tedbir alırlarsa daha da iyi olur.” dedi.

Cumartesi ve pazar günü ülkenin kuzey iç ve doğu bölgelerinde soğuk ve elverişsiz hava koşullarının etkisini sürdüreceğini belirten Aydoğan, iç ve doğu bölgelerde yağışların yine karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceğini aktardı.

İSTANBUL'DA HAVA ISINIYOR

Cumartesi ve pazar günü için İstanbul'da hafif olmak üzere karla karışık yağmur, gece ve sabah saatlerinde İstanbul'un özellikle Anadolu yakasının yükseklerinde yer yer hafif kar yağışı görülebileceğini söyleyen Aydoğan, “Hava sıcaklığı cuma gecesi ve cumartesi sabah saatlerinde İstanbul'da sıfır dereceye yakın değerlere geleceği için özellikle Anadolu yakasında, Avrupa yakasında da Silivri, Çatalca ve Hadımköy çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülebilir.” dedi. Metin Aydoğan, Cihan Haber Ajansı'na verdiği bilgide “Bu nedenle İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın cuma gece ve cumartesi sabah trafiğe çıktığında sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz. Özellikle viyadüklerde sıcaklık sıfır derecenin altına kadar düşebilir. Bu da tedbir alınması gereken bir durum. İlgililerin bu konuda tedbirli olmalarında fayda var.” ifadelerini kullandı.

Cumartesi ve pazar günü için İstanbul'da yağışın genellikle karla karışık yağmur şeklinde olacağını belirten hava tahmin uzmanı, şu bilgileri verdi: “Sıcaklarda İstanbul'da cumartesi günü biraz artış olacak. 3 ile 4 derecelik bir artış bekliyoruz. Bu sıcaklık artışı pazar günü de yine 1 ile 2 derecelik artışlarla karşımıza çıkacak. İstanbul'da günün en sıcak yüksek sıcaklığı sıfır derecelere kadar gelmiştir. Bu sıcaklıkların cumartesi-pazar günü İstanbul'da 6 ile 7 derecelere kadar gelecek. Gündüz saatlerinde sıcaklık anlamında İstanbul'da herhangi bir sıkıntı oluşturmayacak. Gece sıcaklıkları cumartesi ve pazar 2 ile 3 derece civarında olacak. İstanbul il genelinde şu an için cumartesi gece ve pazar sabah saatlerinde herhangi bir buzlanma ve don olayı beklemiyoruz. Yalnız yine de viyadüklerde hafif buzlanma ve don olayı görülebilir. Bu nedenle sürücülerin de ilgililerin de bu konuda dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda var.”

BAŞKENT'TE HAVA SOĞUYOR

Ankara'da cumartesi ve pazar günü itibariyle soğuk havanın etkisini devam ettireceğini belirten Metin Aydoğan, şöyle devam etti: “Cuma gece, cumartesi sabah sıcaklık Ankara'da sıfırın altına düştü. Yani eksi 4 ile 5 derecelere kadar gelen değerler göreceğiz. Özellikle çevrelerinde bu sıcaklık eksi 5 derecelere kadar geriler, ama şehir merkezinde eksi 3 dereceler civarında görülecek. Yükseklerde bu eksi 4 derece olabilir. Nihayetinde şu an mevcut olan kar yağışına ilave olarak hava sıcaklarında azalma olacağı için Ankara'da cuma gece, cumartesi sabah buzlanma ve don olayı var. Trafikte mutlaka sürücülerimiz dikkatli ve tedbirli olsunlar. İlgililerin de buzlanmaya karı mutlaka gerekli tedbirleri almalarında fayda var. Ankara'da cumartesi günü itibariyle yağış beklemiyoruz. Genellikle parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yalnız pazar günü Ankara'da sabah saatlerinden itibaren özellikle il merkezi ve güney ve doğu ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklentimiz var. Ankara'da cumartesi günü çok önemli bir sıcaklık değişimi söz konusu olmayacak. Günün en yüksek sıcaklığı Ankara'da cumartesi ve pazar günü 3 ile 4 dereceler civarında seyredecek. Pazartesi gününden itibaren de Ankara'da sıcaklarda biraz artışlar görülecek. Pazar günü Ankara'da sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.”

İZMİR'DE HAVA SICAKLIĞI 12-13 DERECE

İzmir'de cumartesi ve pazar günü için herhangi bir yağış beklentileri olmadığını söyleyen Aydoğan, “Hava sıcakları İzmir'de gündüz 12 ile 13 dereceler civarında seyredecek. Gece sıcaklığında da herhangi bir buzlanmaya sebep olabilecek bir sıcaklık düşüşü şu an İzmir'de görmüyoruz. Yüksek kesimlerde belki hafif bir buzlanma söz konusu olabilir. Yine de İzmir'de bulunan vatandaşlarımız yüksek kesimlerde olası hafif bir buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olsunlar. Çok riskli bir durum söz konusu değil.” dedi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Yalnız Marmara ile İç ve Doğu bölgelerinde hafta sonu, cumartesi ve pazar buzlanma ve don olayının etkili olmaya devam edeceği uyarısında bulunan Hava Tahmin Uzmanı Aydoğan, “Tahminlerde cumartesi ve pazar günü İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nda rüzgarın kuzey-kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer özellikle Çanakkale Boğazı'nda Gökçeada, Bozcaada'da kısa süreli fırtına şeklinde esebileceğini tahmin ediyoruz. Bu nedenle denizcilerimizin özellikle Marmara'da, Kuzey Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esebilecek rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda var.” şeklinde ekledi.


Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,913 µs