En Sıcak Konular

'Ortadoğu'nun yeni fenomeni Kılıçdaroğlu'

21 Aralık 2012 15:17 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ortadoğu ülkelerinin yeni fenomeninin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay'a gelen ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, başta Irak olmak üzere Ortadoğu'nun Türkiye'nin başına Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesini istediğini söyledi. Tekin "Kılıçdaroğlu şu anda Ortadoğu'nun fenomeni. Sadece Irak değil, Ürdün, Mısır bütün bu coğrafya Kılıçdaroğlu'nun gelmesini istiyor." dedi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı'nın istifasının altında başka sebep aranmasının yanlış olduğunu söyleyen Tekin; "Her partide olduğu gibi zaman zaman arkadaşlarımız sıkıntılar yaşayabilir. Bundan dolayı istifa etti. Bunun dışında herhangi dışa dönük yani AK Parti İl Başkanı gibi değil. Mesela AK Parti İl Başkanı sorgulanmalıydı. Neden istifa etti, ya da AK Parti Hakkari'deki örgütünü niye kapattı? Bunlar sorgulanmıyor. Diyarbakır'da önümüzdeki günlerde yeni bir arkadaşımız göreve başlayacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak da ilk ziyaretimi ben o yeni arkadaşıma yapacağım." dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye dönüp dönmeyeceği konusunda iki yılda 574 soru aldığını söyleyen Tekin; "574 kez aynen şunu söylemişim. Hay hay buyursun gelsin. Sizden rica ediyorum 600'e dayandırmayın." dedi.

Devletin sosyal görevlerini yerine getirmediğini savunan Gürsel Tekin; "Bizim bildiğimiz anayasal devlet kavramında devlet 3 şey için vardır. Sağlık, eğitim ve insanca yaşam için devlet vardır. Şimdi böyle bir devlet yoksa bu eşkıyalık sistemidir. Sayın Adalet Bakanı Hataylısınız, size sesleniyorum, bir bakın lütfedin yarın bir telefon açın buradaki birine, o köye bir baktırın, o köylünün suçu, size yüzde 90 oy vermek mi kardeşim." şeklinde konuştu.

Suriye sınırında nöbet tutan asker bulunmadığını da iddia eden Tekin şunları söyledi: "Apayrı bir olay bizim Suriye ile ilgili olan sınırlarımızda, askerlerimizin tamamen çekilmesi. Şu andan nöbet kulübelerinin yanından geçtik, hiçbir yerde nöbetçi asker olmaması başka bir tartışma konusu. Acaba bu Suriye sınırındaki iller mi bize intikal etti, biz mi onlara intikal ettik? Bunu da bir kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bu konuda hükümetin bir açıklama yapması gerekiyor."

'Başbakan dahil tüm yetkililere birer psikolog lazım' diyen Tekin, "Bir kamu görevlisi, yanımda psikologla geleceğim demiş. Ben o kamu görevlisine hemen söylüyorum, psikologa senin, müdürlerinin, bakanlarının ve başbakanının ihtiyacı var. Oradaki yurttaşların ihtiyacı yok." ifadelerini kullandı.

Suriye'de kaybolan gazeteci Bashar Kadumi içinde girişimler yaptıklarını ancak sonuç alınamadığını söyleyen Gürsel Tekin, "Bashar'ın eşiyle ilk görüşmeyi ben yaptım. 2 buçuk 3 ay önce. Konuyla ilgili son üç ayda ciddi çalışmalarımız oldu. Sadece Cüneyt'le ilgili değil. Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda yapılması gereken ne varsa yapıyoruz, ama doğrusu bu saate kadar kardeşimizle ilgili sağlıklı bir sonuç alabilmiş değiliz. Yine ABD'de bir gazetecinin CHP'den öyle bir isteği oldu. Onunda gelmesi için çalışıyoruz." diye konuştu.

BÜYÜK YASASINA KARŞI DEĞİLİZ

Büyükşehir yasasına karşı olmadıklarını aktaran Tekin; "Şimdi Anayasa mahkemesine diyoruz ki, kardeşim, 1500 belediye kapatıyorsun. Bu kadar belediyeyi niçin kapatıyorsun, hani biz yerelleşecektik? Bizim itirazımız bunlar, ama gazetelerde CHP büyükşehir ve bütünşehire karşı. Tam tersine ben burada söylüyorum, gelin sadece 13 ili değil, Türkiye'nin bütününü büyük ve bütünşehir yapalım." dedi.

Ülkedeki yapı stokların bilinmediğini de söyleyen Tekin; "e- devlete girdik, millet ülkedeki koyun sayılarını bile biliyor, sen bu ülkede kaç tane yapı stokunun olduğunu bilmiyorsun. On alıp belediye yaptık, bunu aldık kapattık, olmaz böyle. Rahmetlik Özal'da yaptı, aldı onu bunu yapıştırdı, 89'da da millet yapıştırdı, hadi yürü git. 2014'te de millet yapıştıracak bunlara, 89'un Türkiye'sini yaşatacağız, Hatay'ı da alacağız kardeşim. Ülkede 53 milyon seçmen 40 milyon borçlu var. İnşallah 2014'te zafer CHP'nin olacak." ifadelerini kullandı.

cha



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,853 µs