En Sıcak Konular

Merkel Hitler'e benzetildi Almanya karıştı

21 Aralık 2012 15:06 tsi
Merkel Hitler'e benzetildi Almanya karıştı Almanya'da sağlık branşının en güçlü lobilerinden biri olarak kabul edilen Hastalık Kasası Hekimleri Birliği'nin (KBV) Noel kutlaması kelimenin tam anlamıyla skandala dönüştü.

KBV Başkanı Andreas Köhler'in üç yüz çalışanı ve dışarıdan davetlilerin katıldığı kutlama sırasında Başbakan Angela Merkel'i Nazi diktatörü Adolf Hitler ile aynı kefeye koyan sözler sarf etmesi medyada geniş yankı buldu.

Alman Hastalık Kasası Hekimleri Birliği Başkanı Andreas Köhler'in Berlin'deki bir Noel davetinde, Başbakan Angela Merkel'i Nazi diktatörü Adolf Hitler ile aynı kefeye koyan sözler sarf etmesi başkentte geniş yankı buldu.

 

Die Welt gazetesinin verdiği habere göre Köhler yaptığı konuşma sırasında, "Avrupa tarihini belirleyen temel çizginin, bu kıtada yaşayanların kendi küçük bağımsız uluslarını sevdiği ve siyasetçilerin de hep bunları birleştirmeye çalıştığı yönünde olduğuna neredeyse herkes hemfikir. Avrupa'yı birleştirmeye çalışan Jül Sezar, Büyük Karl (Şarlman), Napolyon, Adolf Hitler ve Angela Merkel'in de aralarında yer aldığı liste çok uzun. Ancak birleştirme girişiminin her seferinde başarısızlığa uğramasının altında yatan neden çok açık: Burada yaşayan hiç kimse birlikte ve aynı Avrupa evinin içinde yaşayabileceğini düşünmüyor." ifadelerine yer verdi.
"SARHOŞ OLDUĞU İÇİN Mİ BÖYLE KONUŞTU?"

Ancak KBV'nin Noel kutlamasına katılan çalışanların ve siyasilerin KBV Başkanı Köhler'in sarf ettiği sözlerden hoşnut kalmadığı öğrenildi Die Welt gazetesine konuşan bazı çalışanlar Köhler'in aynı cümle içinde Hitler'in peşi sıra Merkel'i zikretmesiyle birlikte salonda duyulabilir şekilde fısıldaşmaların yükseldiğini belirtti. Geceye davetli olarak katılan siyasiler ise Andreas Köhler'in bu ifadeleri muhtemelen konuşmasını yapmadan önce aşırı alkol alması nedeniyle sarf ettiğini belirtiyor.

 

KÖHLER: SİYASİ AMAÇ GÜTMEDİM

Geceyi skandalın eşiğine getiren KBV Başkanı Köhler daha sonra Bild.de'ye yaptığı açıklamada ise, "Hayır, amacım ve hedefim asla Sayın Merkel'i, Adolf Hitler ile aynı kefeye koymak değildi. Gecede yaptığım konuşmada KBV yöneticileri ile Avrupa ülkeleri arasındaki benzerliği kinayeli şekilde kıyaslamayı hedefliyordum. Konuşmamda asla siyasi bir hedef gütmedim." dedi. Hastalık Kasası Hekimleri Birliği, kamu gelirleriyle finanse edilen özerk bir kuruluş olarak Federal Sağlık Bakanlığı denetimine tabi şekilde faaliyet gösteriyor.

 

SPD: İFADELER TATSIZ VE AHMAKÇA
Gelecek yıl KBV'deki bütün birimlerin birleştirilmesi ve buna bağlı olarak da tenkisatların yapılması bekleniyor. Köhler de bu konuşmasında bu duruma atıfta bulunmaya çalıştığını savunuyor. İfadelerinde yer alan kinayenin herkesçe anlaşılmamasından yakınan Köhler, "Maalesef yaptığım ironi bağlamından koparılarak medyaya yansıdı. Burada Sayın Merkel'in barışçıl bir Avrupa'ya ulaşma yolundaki siyasi katkılarını memnuniyetle karşıladığımın altını çizmek isterim." şeklinde konuştu. Bu arada ana muhalefet partisi SPD'nin sağlık politikaları sözcüsü Karl Lauterbach ise Andreas Köhler'in yaptığı benzetme hakkında "tatsız ve ahmakça bir kıyaslama olmuş" ifadelerini kullandı.
 
 AA


Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,163 µs