En Sıcak Konular

Zaman: 20 ODTÜ'lü daha alınacak

21 Aralık 2012 13:55 tsi
Ankara'da ODTÜ'lü öğrencilere gözaltılar sürerken Zaman gazetesi internet sitesinden 20 öğrencinin daha gözaltına alınacağını duyurdu!


Başbakan Tayyip Erdoğan ’a yönelik protesto gösterileri ve polis müdahalesine karşı boykot eylemleri dikkat çeken ODTܒlü öğrencilere yönelik operasyonlar düzenleniyor. 'Kitleyi polise karşı kışkırtmak' ve 'terör' suçlamalarıyla 12 öğrenci gözaltına alınırken, Zaman gazetesi internet sitesinden "10 öğrencinin gözaltında olduğunu ve 20 öğrencinin daha gözaltına alınacağını" duyurdu. Başbakanın protesto edildiği ODTÜ eylemlerinde 400 terör örgütü üyesi öğrenci bulunduğunu, bunların 50'sinin tespit edildiğini iddia eden Zaman, operasyonun "PKK\KCK ve DHKP-C"ye yönelik olduğunu öne sürdü. Zaman'ın haberinde ayrıca, "şüphelilerin ikametgahlarında biri kuru sıkı, diğeri de kuru sıkıdan bozma iki adet tabanca ele geçirildiği" bilgisi verildi.


GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİLER


Ankara polisinin bu sabah yaptığı ev baskınlarında 12 öğrencinin gözaltına alındığı bildiriliyor. Etkin Haber Ajansı ‘onlarca evin basıldığını’ duyururken, gözaltına alınanların isimlerinin Bedirhan Şen, Mert Atmaca, Mustafa Bozkurt, Hasan Koç, Hüseyin Koç, İlhan Aslan, Can Kaya, Güven Kazım Altunkaya, Cem Dursun, Batuhan Demirci, İlhan Şen ve Sercan Çınar olduğu belirtildi.
Polisin öğrencilerin durumunu sormak için arayan avukatlara ise, “Birkaç kişi alacağız, operasyon bitince sayıyı görürsünüz" dediği öğrenildi. Operasyon talimatını veren savcı ise Ankara'da 13 tıp öğrencisinin yargılandığı KCK davasının da savcısı olan Sadık Bayındır olduğu öğrenildi.  



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs