En Sıcak Konular

Metiner: Her tarafınızdan günah, kan akıyor

20 Aralık 2012 14:14 tsi
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, BDP, Türk baasçılığının kötü bir kopyasıdır. PKK, Ergenekon'un Kürt kanadıdır'' dedi.

Metiner, dün TBMM Genel Kurulu'nda BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile arasında yaşanan tartışma ile ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Sakık'ın dün kendisine Genel Kurul'da söylediği sözlerin ''sokak ağzı'' olduğunu belirten Metiner, o sözlerin bin kat daha fazlasını kendisine iade etmek isteyebileceğini ancak edebi müsaade etmediği için yapmayacağını söyledi.

Metiner, Sakık'ın kendisine ''Şiddeti hak eden bir adamsın'' dediğini ifade ederek, ''Keşke sen, adam gibi adam olsaydın. Önce adam gibi konuşmayı öğreneceksin. Siz ancak şiddetin dili ile konuşmasını, PKK'nın silahlarına yaslanarak başkalarını korkutmayı bilirsiniz. Kendinize güveniyorsanız PKK'nın silahlarının arkasına sığınmayın'' dedi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın da kendisine hakaret ettiğini ifade eden Metiner, BDP'lileri, istedikleri televizyon karşısında PKK ve bölge meselesini konuşmaya davet etti. Metiner, bir Kürt olarak, hiç bir zaman Kürt halkına hakaret etmediğini söyledi.

BDP'ye ''Kürt gençlerini hangi amaç için dağa çıkarttınız? Bunun hesabını vereceksiniz'' diye seslenen Metiner, ''Hala dağda kalmanızı gerektirecek hiç bir amacınız olmadığı halde, hala Suriye ve benzeri ülkelerin Türkiye'ye karşı kullanılan taşeron örgütün savunuculuğunu yapıyorsanız, devletin şiddetine karşı çıktığınızı söylemeniz sizi yalnız ilkesiz yapar. Samimiyseniz, PKK'nın şiddet politikalarına da karşı çıkacaksanız'' diye konuştu.

Metiner, BDP'lilere, ''PKK'nın, Diyarbakır cezaevindekinden bin kat daha fazla işkencehaneler oluşturmasına neden karşı çıkmıyorsunuz?'' sorusunu yöneltti.

-''Her tarafınızdan günah, kan akıyor''-

BDP'nin ve PKK'nın Kürt halkının temsilcisi olmadığını belirten Metiner, ''Ben Kürt halkının suyunu içtim ama kanını içenlerden olmadım. Bana 'sen bizim günahımızsın' diyor. Sanki kendileri tertemiz, bilmeyen sanır ki hiç bir günahları yok. Sevsinler sizi, her tarafınızdan günah, kir, kan akıyor'' diye konuştu.

Metiner, BDP'nin ''Türk baasçılığının'' kötü bir kopyası olduğunu ifade ederek, PKK'nın Ergenekon'un Kürt kanadı olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Devletin BDP'lilerin altına kırmızı plakalı araçlar çektiğini kaydeden Metiner, BDP'nin eleştirdiği devlet kadar demokrat olması gerektiğini bildirdi.

Bölgede Türkler ile Kürtler arasında sorun olmadığını, asıl sorunun Kürtler ile Kürtler arasında olduğunu kaydeden Metiner, ''PKK Kürtler'in baş belasıdır, BDP yüzkarasıdır'' dedi.

Metiner, ''BDP ve CHP'yi düşman kardeşler'' olarak niteleyerek, iki partinin de AK Parti'ye karşı işbirliği yaptığını savundu. Metiner, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'a ''Dobrovski Kaplan'' dedi.

-''15 yaşından beri İslamcı...''-

 BDP'nin kendisinin HADEP Genel Başkan Yardımcılığı görevini gündeme getirdiğini belirten Metiner, ''Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Esat Canan hangi partiden geldi? Bunlar CHP'de siyaset yapan insanlar. Ahmet Türk grup başkanvekilliğini yaptı. Sanki Sakık Kandil'den, Ahmet Türk uzaydan geldi. Hepsinin siyasal geçmişi CHP'' diye konuştu.

Metiner, 15 yaşından beri İslamcı mücadeleden gelen birisi olduğunu söyledi.

O dönemde HADEP Genel Başkan Yardımcılığı'na ''yalvar yakar'' çağrıldığını belirten Metiner, ''Samimiyetlerine güvenerek gittim ama 10 aylık süreçte maskelerini görünce ayrıldım'' dedi.

HADEP gibi bir partinin bugün olması durumunda Kürt sorununun çözüleceğini ifade eden Metiner, ''HADEP'deyken söylediklerimin tersine bir şey söylediğimi getirin getirin gereğini yaparım'' şeklinde konuştu.

AA



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,611 µs