En Sıcak Konular

İstanbul kara teslim

20 Aralık 2012 13:39 tsi
İstanbul genelinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.

Kentte gece saatlerinde başlayan karla karışık yağmur sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, kentin genelinde etkili olurken, Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.

Fırtına nedeniyle 11 ağaç devrilirken, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.

Kar hava trafiğini olumsuz etkiliyor

İstanbul'da etkili olan kar yağışı, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak ve araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Atatürk Havalimanı apron alanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) kar temizleme araçlarıyla yolları açıyor, uçaklar da özel solüsyonla yıkanıyor.

Bu arada, THY'nin TK 2718 sefer sayılı İstanbul-Iğdır ile TK 463 sefer sayılı İstanbul-Simferopol ve TK 1871 sefer sayılı Venedik uçuşları gidilecek yerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
 
Evsizler için barınma noktaları
 
Havaların soğumasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor. Metin Oktay Spor Salonu'nda bugün itibariyle 209 kişi misafir ediliyor.
 
Trafik kazaları
 
Şehirde, yağışlı hava ve buzlanma, trafik kazalarına ve araç arızalarına da neden oluyor. İstanbul'da, sabah 06.00'dan saat 10.25'e kadar 10 maddi veya yaralamalı trafik kazası, 7 araç arızası meydana geldi.
 
Boğaz Köprüsü'ndeki zincirleme trafik kazasında 5 araç birbirine çarptı. 3 sürücünün hafif yaralandığı kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat köprüde trafik çift yönlü durdu.
 
Kar yağışı nedeniyle yolun kayganlaşması üzerine de bir metrobüs Okmeydanı'nda bariyerlere çarparak E-5 karayoluna geçti. Kazada, iki kişi hafif yaralandı.
 
Sefer iptalleri
 
İDO saat 13.00'deki Kartal-Yalova, 14.30'daki Yalova-Kartal, 18.30'daki Bandırma-Yenikapı seferlerinin iptal edildiği bildirildi.
 
Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'deki kuvvetli poyraz da deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bazı feribot ve araba vapuru seferleri iptal edildi.
 
Hava ulaşımına sis engeli
 
Türk Hava Yolları'nın (THY) Gaziantep seferleri, yoğun sis nedeniyle iptal edildi. Kentte zaman zaman etkili olan yoğun sis, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle THY'nin Gaziantep seferleri yapılamadı.
 
Buzlanma ve don uyarısı
 
Bu arada Marmara'nın batısında kuvvetli olmak üzere bölge geneli ile iç Ege, batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda bu gece ve yarın buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
Yurtta kış
 
Öte yandan, kış mevsimi yurt genelinde etkili oluyor.
 
Edirne'de kent merkezinde 3 santimetre olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 8 santimetreyi buldu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle trafik kazalarını ve ulaşımda aksamayı önlemek için Bulgar makamları, Türk gümrük yetkililerine Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan tır girişlerini durdurduğunu bildirdi.

Bunun üzerine, Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otoyol gişelerinde tır sürücülerini Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendirmeye başladı.
 
Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı
 
Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı Karanlıkdere, Bakacak, Seymenler ile Darıyeri Hasanbey mevkilerinde etkisini artırdı, sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.
 
Köy yolları kapandı
 
Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 296 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Gümüşhane ve Bayburt'ta kapanan 135 köy yolundan 73'ü ulaşıma açıldı.

aa



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs