En Sıcak Konular

''Otoriter rejim yaratmadım''

20 Aralık 2012 12:32 tsi
''Otoriter rejim yaratmadım'' Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düzenlediği yıl sonu basın toplantısında çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Moskova'da Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1200 gazetecinin katıldığı basın toplantısı, Rus televizyonlarından canlı olarak yayımlandı.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin, ABD tarafından kabul edilen Magnitsky Yasası'na tepki göstererek, Duma'nın karşı hamlelerini  "yeterli ve olumlu" gördüğünü açıkladı.

ABD'nin söz konusu yasayı kabul ederek Rusya'ya karşı dostça olmayan bir tutum takındığını belirten Putin, "Anladığım kadarıyla ortaklarımız hala geçmişte yaşıyor" dedi.
 
Duma'nın Magnitsky Yasası'na karşılık  "Rus çocuklarının ABD vatandaşları tarafından evlat edinilmesinin yasaklanması" yönünde kabul ettiği karar tasarısını da değerlendiren Putin, Duma'nın bu konudaki kararının doğru olduğunu söyledi.

Rusya'da otoriter bir rejim yarattığı yönündeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Putin, iki dönem art arda başkan olarak görev yapmasının ardından geri çekildiğini hatırlattı.

Putin, "Üçüncü defa art arda devlet başkanı olmak için anayasada değişiklik yapmadım. Bazıları demokrasi ve yasalara bağlılığın farklı şeyler olduğunu düşünüyorsa, kesinlikle yanılıyorlar" dedi.
 
Rusya ekonomisinin durumu

Putin, Rusya ekonomisinin 2012'de yüzde 3.7'lik bir büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, "Geçen yılla kıyaslarsak bu oran daha düşük, ancak avro bölgesinde yaşanan sorunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. ABD ve Çin ekonomisinin büyüme oranlarında da düşüş yaşandı. Genel olarak ekonomik büyüme oranını olumlu görüyorum" ifadelerini kullandı.
 
Kıyamet kehanetlerinden korkmuyorum

Gazetecilerin sorusu üzerine Putin, "4.5 milyar yıl sonra dünyanın sonu gelecek ve ben ondan korkmuyorum" dedi.

Son dönemde sağlık sorunları yaşadığı yönündeki iddialara ilişkin de Putin, bu tür dedikoduların siyasi muhalefete fayda sağladığını söyleyerek, "Benim cevabım ise çok açık: Rüyanızda görürsünüz" diye konuştu.

aa



Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs