En Sıcak Konular

İstanbul'un yüksek kesimlerine yılın ilk karı düştü

20 Aralık 2012 12:09 tsi
Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası Trakya'dan yurda giriş yaparken, akşam saatlerinde hissedilir derecede sıcaklıkların düştüğü İstanbul'da ise, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağmaya başladı.

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası sebebiyle bugünden itibaren Türkiye'nin kuzeybatı kesiminde hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. İstanbul'da sabaha karşı başlayan kar yağışı etkili oluyor. Kentin özellikle yüksek kesimleri karla kaplandı. Kar ve buzlanma sebebiyle trafikte de aksamalar yaşanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Türkiye Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisinde bulunuyor. Son değerlendirmelere göre, yağışlı havanın bugün tüm yurtta, yarın ve Cuma günü ise ülkenin büyük bölümünde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, bugün kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece), Cuma günü ise kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalması bekleniyor.

Bugün bütün bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri, Adana, Hatay ve Anamur'da çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Bitlis, Muş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli, Marmara'nın kuzey ve batısında fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bugün; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Adıyaman çevreleri ile zamanla Marmara'nın doğusunda kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sivas çevreleri ile zamanla Marmara geneli ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor . Rüzgarın kuzeyli yönlerden ülkenin kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli, Marmara'nın kuzey ve batısında fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte Marmara bölgesinde görülecek kar yağışlarının tipi şeklinde olacağı değerlendiriliyor.

Cuma günü, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatılı yönlerden Güney Ege ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği, yerel su baskını, ani sel, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, yıldırım, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi vb. olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

İstanbul'da Cuma öğleye kadar yağışların sulu kar ve hafif kar şeklinde) görüleceği tahmin ediliyor. Pendik, Kartal, B.Çekmece, Sarıyer'in yüksek Kesimlerinde kar kalınlığı 2cm ulaşırken, yüksek kesimlerde etraf beyaz örtüye bürünmeye başladı. Şehir merkezinde ise yağışlar sulu kar ve hafif kar şeklinde devam ediyor. Gece çıkana fırtına nedeniyle 11 ağaç devrildi, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.

Sabah saatlerinde Beylikdüzü S rampasında meydana gelen buzlanmaya müdahale edildi.

EVSİZ VATANDAŞLAR MİSAFİR EDİLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Türkiye'de ilk defa uygulamaya koyduğu kötü hava koşulları süresince evsiz vatandaşları spor tesislerinde misafir etme uygulaması bu yıldı devam edecek. Yaklaşık 10 yıldır süren uygulama sayesinde sokakta yaşayan yüzlerce vatandaş misafir edildi.

Havaların soğumasıyla birlikte tüm hazırlıklarını tamamlayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay kapalı spor salonunda misafir ediyor. Zabıta ve Polis ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınan evsiz vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra banyo, elbise ihtiyaçları karşılanıyor.

Darülaceze Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar da ihtiyaçları karşılanan vatandaşlar kendi istekleriyle barınma noktalarından ayrılabiliyor. Memleketlerine gitmek isteyenler ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ailelerine teslim edilerek gönderiliyor.

Bugün itibariyle Metin Oktay Spor salonunda 209 vatandaş misafir ediliyor.

KAZALAR

10:25 S.Yolu Yenikapı-Samatya yönü Trafik Kazası!
10:20 Basın Ekspres Güneşli-Kuyumcukent Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası
09:40 D100 Merter-Cevizlibağ istikameti araç arızası
07:20 TEM Bahçeşehir-Hadımköy Yönü Trafik Kazası!
10:07 D100 Haramidere Kav.-Beylikdüzü Yönü Araç Arızası
09:40 D100 Merter-Cevizlibağ istikameti araç arızası
10:20 Tem FSM Avrupa-Anadolu Yönü Araç Arızası
09:25 D100 Hürriyet Tepesi-Mecidiyeköy Yönü araç arızası
09:34 Tem Akşemsettin Viy.-Metris Yönü Zincirleme Trafik Kazası
09:05 Büyükdere Cad. Maslak-Hacıosman Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası
09:00 D100 Hürriyet Tepesi-Çağlayan Yönü Zincirleme Trafik Kazası
08:50 D100 Küçükçekmece-Hacışerif Yönü Araç Arızası
07:40 Tem Kavacık-FSM Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası
08:50 D100 Pendik Tersane Kav.-Tuzla Kavşak Yönü araç arızası
08:00 Tem Mehmetçik Vakfı-Kurtköy Kavşak Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası
07:55 D100 Şirinevler-Çobançeşme yönünde kalan araç
09:22 Tem Sultanbeyli -Kurtköy Kavşak Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası
06:00 D100 Boğaziçi Köp. Avp-Anadolu Yönü Yaralanmalı Trafik Kazası

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,766 µs