En Sıcak Konular

Yurt genelinde kar etkisini gösteriyor

20 Aralık 2012 12:03 tsi
Yurt genelinde kar yağışı etkisini arttırmaya başladı. Etkili olan kar çatıları çökertti. Kocaeli'de üniversiteli öğrenciler, kampüse gidemedi.

EDİRNE

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Edirne'de kent merkezi beyaza büründü.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksama yaşandı. Belediye ekipleri kar küreme çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri de gizli buzlanma riskine karşı sürücüleri uyarıyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde 3 santimetre olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 8 santimetreyi buldu.

Sıcaklığın eksi 3 derece ölçüldüğü kent merkezinde, kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan, Bulgaristan'ın yoğun kar yağışı nedeniyle Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan geçişleri durdurmasının ardından, araçlar Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.

MALATYA

Arguvan ve Hekimhan ilçelerindeki halı sahaların çatıları, üzerlerinde biriken kar nedeniyle çöktü.

Üç gündür aralıksız devam eden kar yağışının ardından, halı sahaların brandalı üst kısımlarında çökme yaşandı. Çatıların üzerinde biriken karın neden olduğu çökmeler sırasında halı sahalarda kimsenin olmadığı öğrenildi.

Arguvan'da, geçen yıl Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yapılan halı sahanın, ağır kış şartları nedeniyle yaz aylarında onarılabileceği belirtildi.

Öte yandan, Malatya'da 141 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Kent merkezinde 3, Akçadağ'da 25, Arapgir'de 30, Arguvan'da 9, Darende'de 10, Doğanyol'da 6, Hekimhan'da 20, Kale'de 5, Kuluncak'ta 6, Pütürge'de 20, Yazıhan'da 2, Yeşilyurt'ta da 5 köy yolu olmak üzere toplam 141 köy yolu kapalı bulunuyor.

KOCAELİ

Hava sıcaklığının geceden itibaren düştüğü Kocaeli'de, sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Kentin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, daha önce yağan karın eridiği kayak merkezinin de bulunduğu Kartepe'de, kar kalınlığı öğlen saatlerinde 40 santime ulaştı. Kocaeli Üniversitesi kampüsünün de bulunduğu Umuttepe yolu ulaşıma kapandı. Öğrencileri kampüse götürmek için yola çıkan otobüsler ve otomobiller geri döndü.

 Kocaeli'de gece başlayan yağmur sabah saatlerinde kara dönüştü. Kentin yükseklerinde daha etkili olan kar yağışı nedeniyle Gündoğdu, Umuttepe ve üniversite kampüs alanı karla kaplandı. Deniz seviyesine ise yağış zaman zaman kar ve karla karışık yağmur olarak düştü. 1650 metrelik rakımıyla Samanlı Dağları'nın en yüksek uzantısı olan Kartepe'de otel ve kayak merkezinin bulunduğu alanda ise kar kalınlığı yeniden 40 santime ulaştı.

 KARTEPE'DE KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETRE

 10 gün önce yağan karla 50 santime kadar ulaşan Kartepe'deki kar, son 3 gündür hava sıcaklığının yükselmesiyle eridi. Ancak gece başlayan yağışla birlikte kar kalınlığı öğlen saatlerinde 40 santime ulaştı.  Green Park Resort Otel yöneticileri, meteorolojik verilere göre yağış yüksek kesimlerde devam edeceğini belirterek, birkaç gün içinde otel bölgesi ve kayak pistlerinin bulunduğu alanda kar kalınlığının bir metreye ulaşabileceğinin tahmin edildiğini söylediler.

 ÖĞRENCİLER GERİ DÖNDÜ

 Bu arada Kocaeli Üniversitesi kampüsünün de bulunduğu Umuttepe yolu saat 09.00 sıralarında ulaşıma kapandı. Öğrenci dolu otobüsler ve otomobiller geri dönmek zorunda kaldı. Belediye ekiplerinin yolu açma çalışmaları devam ederken, yüksek kesimlerde kar yağışı da tipi şeklinde sürüyor. Umuttepe'de kar kalınlığının 25 santimi bulduğu belirtildi.

 BALIKESİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Marmara ve Kuzey Ege'de dün akşam saatlerinde başlayan fırtına, bugün de aralıklarla etkili olacak.

Bandırma, Edremit Körfezi ve Çanakkale'de saatteki hızı en fazla 51 kilometreye çıkan fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Balıkesir'de hava sıcaklıkları dünden bugüne 13 derece birden düştü. Bugün sıcaklığın sıfır derece olması beklenen Balıkesir'de en yüksek sıcaklığın önümüzdeki birkaç gün 3 dereceyi geçmeyeceği tahmin ediliyor.

BOLU

TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oluyor.

Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı Karanlıkdere, Bakacak, Seymenler ile Darıyeri Hasanbey mevkilerinde etkisini artırdı, sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.

Bolu Emniyet Müdürülüğü ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları, hızdan kaçınmaları ve zincir takmaları konusunda uyarıyor.

Karayolları ekipleri de karayolunun kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.

BURSA

Bursa'da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kent, beyaza büründü.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde 2 santimetre olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 10 santimetreyi buldu.

AA
 

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs