En Sıcak Konular

Arınç'a istifa çağrısı

19 Aralık 2012 22:40 tsi
MHP'li Özcan Yeniçeri, Bülent Arınç'ı istifaya davet etti

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, terör örgütüne yönelik sözleri nedeniyle görevinden ve milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini iddia etti.

Yeniçeri, Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ve gazilerle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Arınç'ın BDP'li bir milletvekili için kullandığı sözlerini eleştiren Yeniçeri, açıklamaların genelde Türk milletinde, özelde ise şehit yakınları ve gazilerde büyük infial ve rahatsızlık yarattığını ileri sürdü.

Yeniçeri, Arınç'ın sözlerinin Türkiye kamuoyuna yönelik yapılan psikolojik bir operasyon olduğunu savunarak, şu ifadeleri kullandı:

''Bülent Arınç'ın gerek 'Dağda ölen PKK'lılara ağlamayan insan değildir' sözlerine destek vermesi ve gerekse 'ben de dağa çıkardım' türünden sözleri, bu ülke için hayatını feda eden şehit ve gazilerin ruhlarını incitmiştir. Sayın Arınç, her karşılaştığı hazin durum için gözyaşı dökerken şehit olan onca Mehmetçik için gözünden bir damla bile yaş gelmemesi anlamlıdır. Duygularını PKK'lılara açıp TSK'lılara kapatan bir şahsın, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan Yardımcılığı'nı yapması kabul edilemez. Bülent Arınç sözleri ve ortaya koyduğu tavırlarla şehit ve gazilerle onların yakınlarını rencide etmiştir. PKK'lı ve bölücüler de Arınç'ın sözlerinden büyük memnuniyet duymuştur.

Sayın Arınç büyük haksızlık yaptığı şehit ve gazilerden özür dilemeli, ardından Başbakan yardımcılığından ve milletvekilliğinden istifa etmelidir. Kendisini istifaya davet ediyorum.''
Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse de ''teröristle empati kuran devlet yetkililerini esefle kınadıklarını'' söyledi.

Diyarbakır Kulp'ta gazi olduğunu ifade eden Yüksel Tepe ise ''Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarının içlerini yaktığını'' ifade etti.

aa

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs