En Sıcak Konular

İstanbul'a kar geliyor

19 Aralık 2012 20:23 tsi
Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası sebebiyle yarından itibaren Türkiye'nin kuzeybatı kesiminde hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. İstanbul'da ise yarından itibaren kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Türkiye Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisinde bulunuyor. Son değerlendirmelere göre, yağışlı havanın bugün tüm yurtta, yarın ve Cuma günü ise ülkenin büyük bölümünde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının, Perşembe günü kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece), Cuma günü ise kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalması bekleniyor.

Bugün bütün bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri, Adana, Hatay ve Anamur'da çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Bitlis, Muş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli, Marmara'nın kuzey ve batısında fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Adıyaman çevreleri ile zamanla Marmara'nın doğusunda kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sivas çevreleri ile zamanla Marmara geneli ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor . Rüzgarın kuzeyli yönlerden ülkenin kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli, Marmara'nın kuzey ve batısında fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte Marmara bölgesinde görülecek kar yağışlarının tipi şeklinde olacağı değerlendiriliyor.

Cuma günü, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatılı yönlerden Güney Ege ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği, yerel su baskını, ani sel, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, yıldırım, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi vb. olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs