En Sıcak Konular

Gediz Elektrik için verilen en yüksek teklif!

19 Aralık 2012 15:50 tsi
Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 1,231 milyar dolar oldu. Teklif ELSAN-TÜMAS-KARAÇAY Ortak Girişim Gurubu'ndan geldi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 10 firma katılıyor. İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kırşan, verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alınacak.

İlk tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 5 elemeli tur yapılacak, ardından açık artırmaya geçilecek. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden, açık artırım aralığıyla sürecek.

İzmir ve Manisa'nın elektrik dağıtım faaliyetini yürüten Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesine; Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Park Holding AŞ, Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Fernas İnşaat AŞ, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve Zorlu Holding katılıyor.

Bu arada, ihaleye teklif veren Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu ihaleye katılmadı.

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, elemesiz turda en yüksek teklif 630 milyon dolar oldu. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Bu sırada Komisyon Başkanı Kırşan, katılan firmalara Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'nun ihaleye katılmamasına rağmen verdiği teklifin geçerli olduğu uyarısında bulundu.

1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu elendi. 2. elemeli yazılı turda iki firmanın da aynı en düşük rakamı vermesi üzerine, bu turda eleme yapılmadı ve 2. tur tekrarlandı. Burada IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ en düşük teklifi vererek elenen katılımcı oldu.

3. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Zorlu Holding, 4. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, 5. elemeli yazılı turda ise en düşük teklifi veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ elendi.

Kalan 5 firmayla açık artırmaya geçildi.

Açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 228 milyon dolar, artırım aralığı ise 3 milyon dolar olarak belirlendi.

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 1,231 milyar dolar oldu. Teklif ELSAN-TÜMAS-KARAÇAY Ortak Girişim Gurubu'ndan geldi.

 
AA
 

Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,576 µs