En Sıcak Konular

İsrail ABD'yi hayal kırıklığına uğratmış

18 Aralık 2012 23:22 tsi
İsrail ABD'yi hayal kırıklığına uğratmış Beyaz Saray, Tel-Aviv'e yaptırımı düşünüyor mu?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri inşa etme planlarına ilişkin, ''İsrail'in bu provokatif eylem şeklini sürdürmede ısrar etmesinden derin hayal kırıklığı duyuyoruz'' dedi.

Nuland, günlük basın brifinginde bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine, ''İsrail'in bu provokatif eylem şeklini sürdürmede ısrar etmesinden derin hayal kırıklığı duyuyoruz. Bu tekrarlanan açıklamalar ve yeni inşa planları, barış amacına ters düşmektedir. İsrailli liderler sürekli olarak, iki devletli çözüm doğrultusunda bir yolu desteklediklerini söylüyorlar ancak bu tür eylemler, bu hedefi sadece daha da risk altına sokuyor'' diye konuştu.

Nuland, İsraillileri ve Filistinlileri, amaca zarar veren, tek taraflı her türlü adıma son vermeye ve doğrudan müzakerelere geri dönmek için somut adımlar atmaya çağırdıklarını belirtti.


AVRUPA KINAMAYA HAZIRLANIYOR
Öte yandan BM Güvenlik Konseyi'nin 4 Avrupalı üyesinin, İsrail'i yerleşim planlarını nedeniyle kınamaya hazırlandığı bildirildi.

Adının gizli kalmasını isteyen Avrupalı bir diplomatik kaynak, Almanya, Fransa, İngiltere ve Portekizli yetkililerin, İsrail'in son yerleşim planlarının kınanacağı ortak bir açıklama metni üzerinde çalıştığını söyledi.

Söz konusu ülkelerin, İsrail'in yerleşim planlarının İsrail ve Filistinliler arasındaki iki devletli çözüm olasılığına tehdit oluşturabileceğini düşündüğü belirtildi.

Aralık başında Brüksel'de toplanan AB dışişleri bakanları, İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yerleşimlerini genişletme planına ''şiddetle'' karşı çıkmıştı. 

A.A.



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,621 µs