En Sıcak Konular

AKP ve MHP'lilerden Arınç'a tepki!

18 Aralık 2012 14:39 tsi
AKP ve MHP'lilerden Arınç'a tepki! AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'BDP'lilere yapılan bana yapılsa ben de aklıma gelse dağa çıkardım' sözlerine tepki gösterdi.

"Son bağımsız Türk Devletimizin Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Cumhurbaşkanı, hükümetimizin Başbakanı; Sayın Bülent Arınç'ın açıklamaları ile ilgili, bir şeyler söylemek için bir ihtiyaç duydunuz mu" diye soran Çetin "MİT'in bu konuda söyleyecek sözü yok mu? Başbakan olarak siz, size bağlı bir kurumu Türk Milletinin canına, malına kasteden, devleti yıkmayı, vatanı bölmeyi, milletimizi parçalamayı hedefleyen caniyi bizim devletimizin birimi mi canavarlaştırıp, insanlarımızı katlettirdi? Türk Milleti sizden bunun cevabını bekliyor" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "BDP'lilere yapılan bana yapılsa ben de aklıma gelse dağa çıkardım" sözlerine tepki gösterdi.Çetin, yaptığı açıklamada "Bülent Arınç'ın ibretlik sözleri'85Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bakan sıfatını taşıyan bir zatın ibretlik hezeyanları; neyi amaçlıyor?

Bakın Sayın Arınç; neler söylüyor" Durmuş, Yakup, Abdullah "Kürt kimliğini ve etnisite farklılığını ret ve inkar politikalarının 1980 öncesinde çok yoğun bir şekilde yaşandığını, 80 sonrasında da devam ettiğini belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: " Size 3 arkadaştan bahsedeceğim: üç kişi Anadolu'dan gelmişler, birisinin adı Durmuş, birisinin adı Yakup, birisinin adı Abdullah. Tapu kadastro meslek lisesinde arkadaşlık yapıyorlar.

Sonra yıllar geçiyor; bunlardan biri Durmuş Yılmaz olarak Türkiye'de Merkez Bankası başkanı oluyor. İkinci Yakup İnce, Konya'da yetişmiş bir mühendis, 30 yıldır Medine-i Münevvere 'de mühendis olarak çalışıyor. Üçüncüsü de Abdullah, Abdullah Öcalan. Tapu kadastro meslek lisesinin öğrenci yurdunda, birbirini çok seven, namazı beraber kılan, orucu beraber tutan, iftara, sahura beraber kalkan bu insanların hayatları hangi noktada kesişmiş, hangi noktada ayrılmış. Türkiye'nin son 50-100 yılını bu tablonun içinde görebilirsiniz.. Sayın Arınç'ın gördüğünü yıllardır biz görememişiz "dedi.


BİR DEVLET BAKANI DÜŞÜNÜN Kİ...

Çetin sözlerini şöyle sürdürdü " Bizim gördüğümüz ve bildiğimiz binlerce masum vatandaşın kanını döken, kundaktaki yavrularımızı dahi acımasızca katleden, Devletimizin güvenlik mensuplarını kahpece şehit eden, dış güçlerin taşeronluğunu yapıp; Türk Devletini yıkmaya, Türk Milletini bölmeye, Türk vatanını parçalamaya çalışan, şimdi de BOP projesinin konu mankeni yapılmaya çalışılan'85.


Daha yüzlerce ihanet planının içerisinde uygulayıcı olan eşkıya başından söz ediliyor. Ki'85 bu eşkıya başı T.C. Anayasası ve ilgili ceza kanunları uygulanarak Türk Milleti adına yargılama yapan mahkemelerimiz tarafından cezalandırılmış bir hain!...
Bir Devlet Bakanı düşünün, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bakan sıfatını taşıyor. Devletimizi Milli İstihbarat Teşkilatını suçluyor. Eşkıya başını o kurban etmiş " işte Abdullah Öcalan'da aynen öyle, belki bir karanlığın kurbanı olarak bu yollara götürülmüş, sevk edilmiş, içinde MİT'in parmağı da olabilecek şekilde başkalarının da desteklemesi suretiyle şimdi İmralı'da, 11-12 seneden beri tecrit halinde yaşayan bir insan. Ama bir çocukluğu bir gençliği var. Türkiye'de yaşayıp ta idam sehpasına gidenlerin, Hüseyin İnanlar ile Yusuf Aslanlar ile pek çoğuyla tarihte yolu kesişmiş bir insan olarak söylüyorum, kürtlüğü inkar ederseniz, senin dilin yoktur derseniz, var diyenlere de cezaevi yolunu gösterirseniz bu işin çözümü olmaz."
Son bağımsız Türk Devletimizin Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Cumhurbaşkanı, hükümetimizin Başbakanı; Sayın Bülent Arınç'ın açıklamaları ile ilgili, bir şeyler söylemek bir ihtiyaç duydunuz mu?

Devleti temsil eden sıfatlarınız, sizlere böylesi bir sözün A.A. gibi bir haber ajansı tarafından basın ve yayın organlarına servis edilmesiyle, ne yapılmak isteniyor.

Eşkıya başı ile ilgili olarak, ak'lama, paklama, "o iyi ama onu devletin MİT'i bu hale getirdi" denmek mi isteniyor.
MİT'in bu konuda söyleyecek sözü yok mu? Başbakan olarak siz, size bağlı bir kurumu Türk Milletinin canına, malına kasteden, devleti yıkmayı, vatanı bölmeyi, milletimizi parçalamayı hedefleyen caniyi bizim devletimizin birimi mi canavarlaştırıp, insanlarımızı katlettirdi?

Türk Milleti sizden bunun cevabını bekliyor.


TAYYAR: İKİ YANLIŞTAN BİR DOĞRU ÇIKMAZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Gültan Kışanak'ı kastederek "BDP'li kadın vekilin yaşadıklarını yaşasam ben de dağa çıkmayı düşünürdüm" sözlerine hükümet kanadından ilk tepki AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi.

Tayyar, Twitter hesabından “Hukuksuzluğa karşı dağı adres göstermek empati boyutunu aşar, iki yanlışdan bir doğru çıkmaz!” dedi. (Ajanslar)

Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,506 µs