En Sıcak Konular

Bekir Coşkun konuştu CHP'liler ayaklandı

18 Aralık 2012 13:55 tsi
Cumhuriyet gazetesi yazarı Bekir Coşkun, halkın bir kesiminin 29 Ekim ve 10 Kasım'da yaptığı yürüyüşlerin siyaset alanında bir karşılığının olmadığını söyledi. Coşkun'un Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri CHP'leri kızdırdı.

Geçtiğimiz gün Ergenekon davası duruşması öncesi yapılan gösterilerin bir umut olmadığını da ifade eden Coşkun, "Silivri'nin önünü görünce daha çok mutlu olduk. Dedik ki, 'Tamam artık şans döndü.' Ama hayır asla kendi kendimizi kandırmamalıyız. Şansın döndüğü falan yok. Çünkü o toplumdaki o umudun, heyecanın ve dirilişin o meydanlara koşuşun siyasette karşılığı yok." diye konuştu. Coşkun, Türkiye'de şu an güçlü bir muhalefet partisinin olmadığına da değinerek, CHP'nin bir alternatif olmadığını kaydetti.

Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği ve Tepebaşı Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde 'Siyaset ve Medya' konulu konferans düzenlendi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın moderatörlüğünü yaptığı konferansa Cumhuriyet gazetesi yazarları Mümtaz Soysal, Bekir Coşkun ve Işık Kansu katıldı. Günümüz medya ve siyaset ilişkisinin konuşulduğu konferansta Cumhuriyet gazetesi yazarı Coşkun'un ilginç tespitleri, CHP ve Ergenekon davalarında yapılan eylemlerle ilgili özeleştirileri dikkat çekti.

"KENDİMİZİ KANDIRMANIN MANASI YOK"


Geçtiğimiz 29 Ekim ve 10 Kasım törenlerinde düzenlenen alternatif Cumhuriyet yürüyüşlerinin kendileri adına heyecan ve mutluluk verici olduğunu söyleyen Coşkun, ancak bu durumun siyasi açıdan bir karşılığının olmadığını kaydetti. Ergenekon davası öncesi yapılan gösterileri hatırlatan Coşkun, "Silivri'nin önünü görünce daha çok mutlu olduk. Dedik ki, 'Tamam artık şans döndü.' Ama hayır asla kendi kendimizi kandırmamalıyız. Şansın döndüğü falan yok. Çünkü o toplumdaki o umudun, heyecanın ve dirilişin o meydanlara koşuşun siyasette karşılığı yok." diye konuştu.

"ÖNCE KENDİ KABAHATİMİZİ VE SUÇUMUZU GÖRMELİYİZ"

"Biz mutlu ve şevk görünmeliyiz. Asla moralimiz bozulmamalı. Ama taktiği değiştirmemiz lazım." diyen Coşkun, şöyle devam etti: "Bence onlara karşı mücadelemizi sürdürebiliriz, ama önce kendimize dönmemiz lazım. Biz kendimize bir bakmalıyız. Biz kendi suçumuzu ve kabahatimizi görmeden, kendimizi düzeltmeden kaybederiz. Bunun hiç başka bir yolu yoktur. Kim kendi kendine dönüp hatalarını düzeltmezse her yerde böyledir bu, kaybeder. Dönün bakın mesela medyamıza, siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza."

Demokrasi içerisinde Türkiye'yi kimin yöneteceğinin sandıkta belli olacağına değinen Coşkun, meydanlarda milyonlara ulaşmanın sandığa etkisi olmadıkça başarının gelemeyeceğine değindi. Türkiye'de ciddi bir muhalefet partisi eksikliği yaşandığını dile getiren Coşkun şunları söyledi: "İstediğiniz gibi meydanlarda başarılı gözükün ve oraya milyonları toplayın, sandığa gidildiği zaman siyasetteki karşılığı yani sizin duygularınızı, sizin başarılarınızı temsile edecek bir siyasi kadro var mı? Şimdi Türkiye'de bir muhalefet partisi var mı?"

Coşkun'un bu sözleri üzerine salonda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi üyesi dinleyiciler tepki gösterdi. Bir kısmının alkışlarla destek verdiği konuşmasına Coşkun CHP'yi eleştirerek devam etti: "Ben hep şunu söylüyorum; CHP'nin mutlaka kendisine gelmesi lazım, toparlanması lazım. Ben Kemal Bey'e yazı yazdım. 'Çizmeleri giy.' diye. Tabi Kemal Bey olmadı, yarım yamalak bir şeyler oldu. Ben de ikinci yazımı yazdım 'Çizmenin öbür teki' diye. Ama öteki falan da olmadı."

cihan

Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,452 µs