En Sıcak Konular

Balıkesir'e şiddetli kar uyarısı

18 Aralık 2012 12:59 tsi
Balıkesir Meydan Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü Şefi Muhammet Karakoyun, yarın geceden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle sıcaklığın 0 dereceye düşeceğini söyledi.

Hafta sonunda Balıkesir'de şiddetli kar yağışı beklendiğini belirten Karakoyun, vatandaşlara tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte bölgede kar yağışı beklendiğini ifade eden Şef Karakoyun, "Çarşamba akşam saatlerinden itibaren bölgemizin özellikle orta ve yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Perşembe gününden itabren şehiriçinde de yer yer kar görülebilir." dedi. Cuma gece saatlerinden itibarense kar yağışının etkisini arttırmasını beklediklerini ifade eden Karakoyun, "Bölgemizde şu anda sıcaklık 10 derece civarında. Yarından itibaren 0 dereceye kadar düşecek. Hissedilen sıcaklık ise eksi 3 ile eksi 5 derece olacak. Kar yağışıyla beraber kuvvetli buzlanma bekliyoruz. sürücüler ve diğer vatandaşlarımızın, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olması gerekiyor." dedi.

 İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Bahar ise kar yağışı için bütün tedbirlerin alındığını belirterek, şehirdışında kapanması muhtemel noktalarda Karayolları ekiplerinin konuşlanacağını bildirdi. Kar yağışından önce il koordinasyon toplantısında birimlerin uyarıldığını aktaran Müdür Bahar, "Karayolları'na Orman Bölge Müdürlüğü iki dozer, İl Özel İdaresi ise dört dozer ve greyder desteği veriyor. Balıkesir ve çevresinde kar yağışında kapanması muhtemel noktalar bulunuyor. İzmir yolu Çanakçı rampası, Susurluk yolu Ömerköy ve Kürse rampaları, Bandırma yolu Musakça rampası, Edremit yolu Büyük Şapçı ve Küçük Şapçı rampalarıyla Savaştepe yolu Kuyualan rampası var. Karayolları ve diğer ekipler, kar yağışı ve buzlanma hadiselerinde bu noktalara karşı duyarlı. Ayrıca biz de gerektiğinde bu noktalar için çekici kiralıyor ve hazır bekletiyoruz." şeklinde konuştu.

cihan
 



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs