En Sıcak Konular

Başbakan'ın sözleri Bakan Ergin'e soruldu

18 Aralık 2012 08:34 tsi
Başbakan'ın sözleri Bakan Ergin'e soruldu Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan'ın kuvvetler ayrılığı konusundaki sözlerini değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kuvvetler ayrılığı denilen olay var ya, o geliyor sizin önünüze bir engel olarak dikiliyor" şeklindeki sözleri, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e soruldu.
 
Ergin, eleştirilerin işleyişe dönük olduğuna dikkat çekerek, "Günümüzde azalarak devam etse de 'yerindelik' anlamına gelebilecek tasarruflar elbette ki yürütme organını rahatsız eder" dedi.
 
Adalet Bakanı Ergin, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu ve Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı çalışanlarınca hazırlanan iki perdelik ''Bir Garip Ali Cengiz Oyunu''nu izledi.
 
Oyunu izledikten sonra bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığına ilişkin görüşlerini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Bakan Ergin şunları söyledi:
 
"Anayasamızda da belirtildiği şekilde idari yargının sınırları, hukukilik denetimidir. Ama zaman zaman yerindelik denetimi yapıldığına dair şikayetler yapılmıştır. Sayın Başbakanımızın da beyanları bu kapsamdadır diye düşünüyorum. İdari yargının ve Danıştay'ın, İdare Mahkemelerinin, Bölge İdare Mahkemelerinin hukukilik denetimine dönük herhangi bir şey söyleme durumumuz yok. Ama öyle anlar geliyor ki, yerindelik anlamına gelen kararlar verilebiliyor. Sayın Başbakanımızın da zaman zaman bizlerin de itiraz ettiğimiz husus budur. Yerindelik yetkisi, yürütme organına ait bir yetkidir. Kuvvetler ayrılığı ilkesi tam anlamıyla uygulandığı takdirde bir problem olmaz diye düşünüyorum. Bu sözlerin de bu kapsamda söylenmiş olduğunu düşünüyorum. "

trthaber



 

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs